'Niet correct om Keizer te ontslaan; Bergkamp verstopt zich'

Bestuur & beleid

door Marijn van den Berge

'Niet correct om Keizer te ontslaan; Bergkamp verstopt zich'

Johan Derksen ziet de hand van Marcel Keizer nog niet in Ajax. Dat heeft de analist gezegd bij Voetbal Inside. Er is nog geen herkenbaar patroon te vinden in het spel van de Amsterdammers en Keizer heeft zijn baan alleen te danken aan vriendjespolitiek, denkt De Snor.

“Ik vind de hand van Keizer nog niet zichtbaar. Het is niet het spel van Ajax waar je opgewonden van raakt. Keizer wordt gered omdat hij voor Van der Sar en Bergkamp is gekozen. Zij lijden gezichtsverlies als Keizer ontslagen wordt. Wat ook niet correct is, want hij is degene die in het diepe werd gegooid, terwijl Bergkamp zich verstopt”, aldus Derksen.

Tafelgenoot Hans Kraay jr. is lovend over Hakim Ziyech na de wedstrijd tegen Sparta. “Je kunt hem hard aanspelen, heeft oog voor de steekbal en legt ballen achter de verdediging. Je slaat je toch voor je kop als Nederlands elftal dat je hem er niet bij hebt?”, aldus de journalist, die René van der Gijp positief hoort zijn over David Neres. “Vier goals is een goed gemiddelde. Als hij dit seizoen twaalf doelpunten maakt, is dat prima voor een buitenspeler.”