Ajax-trainer komt met verklaring: 'Die spelers wil ik alleen mee'

Eerste elftal

door Nick Bosma

Ajax-trainer komt met verklaring: 'Die spelers wil ik alleen mee'

Ajax heeft officieel bevestigd dat Davinson Sanchez niet van de partij is tijdens de seizoensopening in Almelo tegen Heracles. De verdediger lijkt op weg te zijn naar het Londense Tottenham Hotspur.

“Marc Overmars en ik hebben beiden contact gehad met Davinson over zaken die rondom hem spelen”, zegt trainer Marcel Keizer op de officiële site van Ajax. “Uiteraard hoopt ik dat hij bij Ajax blijft, maar vanavond spelen we zonder hem. Ik wil alleen spelers mee die voor 100% gefocust zijn op Heracles - Ajax.”

De hamvraag is of Ajax zal zwichten voor het bod van veertig miljoen euro uit Londen. Dennis Bergkamp gaf in een interview in de Voetbal International aan dat de Amsterdammers in de toekomst wellicht kiezen voor de sterkte van de selectie en biedingen van dit kaliber links laten liggen. Door de afwezigheid van de Colombiaan lijkt dit echter niet het geval en heeft Sanchez zijn laatste wedstrijd vermoedelijk al gespeeld. Vorig jaar werd de centrale verdediger voor vijf miljoen euro gekocht.