Ajax troefde PSV af: 'Niks buitenland, gewoon slagen bij Ajax'

Eerste elftal

door Marijn van den Berge

Ajax troefde PSV af: 'Niks buitenland, gewoon slagen bij Ajax'

Toen hij achttien was kon Frenkie de Jong een keuze maken tussen twee grote clubs: Ajax en PSV. Er werden gesprekken gevoerd met beide clubs, maar de keuze was uiteindelijk makkelijk voor de toenmalig Willem II-speler.

PSV meldde zich eerder en ik had een goed gesprek met Marcel Brands, maar toch trok Ajax me meer”, vertelt De Jong aan Voetbal International. “De manier waarop ze in Amsterdam omgaan met talenten, dat klonk heel aantrekkelijk. Als je goed presteert krijgt je automatisch de kans bij Ajax”, ervaart De Jong nu.

“Bovendien maakte ik bij mijn eerste gesprek kennis met grootheden als Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Jaap Stam. Tijdens mijn gesprek met Marc Overmars kwamen ze langs om een handje te geven. Dat maakte wel indruk. Voor mij was de keuze duidelijk en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad”, is de middenvelder resoluut.

Regelmatig krijgt De Jong grote aanbiedingen, maar daar is het talent niet in geïnteresseerd. “Ik geloof niet in al die beloftes. Niks buitenland, gewoon slagen bij Ajax, basisspeler worden, belangrijke speler worden. De rest boeit mij eigenlijk totaal niet.”