'Huntelaar, daar moet ik zo om lachen. Straks wordt hij topscorer'

Eerste elftal

door Marijn van den Berge

'Huntelaar, daar moet ik zo om lachen. Straks wordt hij topscorer'

De mannen van Betweters zijn eruit: Klaas-Jan Huntelaar hoort een basisplaats te krijgen bij Ajax. Hugo Borst en Koert Westerman zijn niet te spreken over Kasper Dolberg en willen dan ook de 76-voudig Oranje-international bij de eerste elf zien.

“De vraag is hoe Marcel Keizer gaat spelen tegen ADO. Waarschijnlijk niet met Dolberg en Huntelaar”, denkt Borst. “Het werkte niet ideaal. De man van vijftig miljoen gaat lekker op het bankje zitten. Hoeveel zou hij virtueel nog waard zijn? Vijf miljoen?” Borst ziet het liefst de bij Crystal Palace mislukte Frank de Boer terugkeren. “Keizer zit er nog een half jaartje, daarna kan Frank toch instromen?”

Westerman is het over dat laatste niet eens met zijn collega. “Hij zal nooit meer terugkeren naar Ajax. Niemand wil na Peter Bosz terug naar het betonvoetbal van De Boer”, denkt Westerman, die het volledig ziet zitten in Huntelaar. “Daar moet ik zo om lachen. Hij komt terug, is lekker zichzelf, is nuchter en speelt zichzelf gewoon weer in de basis. Straks wordt hij topscorer van Nederland.”