Cerny wil knallen bij Ajax: 'Real Madrid is natuurlijk de droom'

Eerste elftal

door Marijn van den Berge

Cerny wil knallen bij Ajax: 'Real Madrid is natuurlijk de droom'

Vaclav Cerny wil meer gaan voetballen voor Ajax 1. Dat heeft de Tsjechische buitenspeler als doelstelling, wat hij laat weten op het YouTube-kanaal van Nino Wilkes, halfbroertje van Justin Kluivert. Cerny maakte dit seizoen al meer minuten dan het afgelopen seizoen, maar tot een vaste basisplaats of wekelijkse minuten kwam het nog niet.

“Vorig jaar was echt niet mijn seizoen, het seizoen daarvoor speelde ik zelfs meer wedstrijden in Ajax 1. Op dit moment wil ik graag meer wedstrijden spelen en belangrijk worden. Mijn droom is natuurlijk Real Madrid, maar eerst eens goed spelen bij Ajax en lang blijven als dat kan”, vertelt Cerny.

De Tsjech kwam bijna vier jaar geleden naar Nederland als vijftienjarig ventje. Dat was niet altijd even makkelijk. “Het was lastig. Je gaat ver van je familie wonen. Maar op een gegeven moment denk je alleen maar aan voetballen en aan het feit dat je bij Ajax gaat spelen.” Voor Ajax spelen maakt Cerny wel trots.

“In Tsjechië is Ajax één van de grootste clubs. Ik kende Ajax natuurlijk al heel lang. Op een gegeven moment had ik meerdere opties, maar toen heb ik voor Ajax gekozen. Speciaal daarvoor ben ik naar Amsterdam gekomen”, besluit de aanvaller.