Vooruitgang bij Dolberg: 'Dan zie je weer leuke dingen'

Eerste elftal

door Marijn van den Berge

Vooruitgang bij Dolberg: 'Dan zie je weer leuke dingen'

Kasper Dolberg is écht op de weg terug. Dat stelt Marcel Keizer na de gewonnen wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, waarin de Deen de laatste twintig minuten mocht spelen. Dolberg miste een penalty, maar Keizer zag deze week veel ‘leuke dingen’ van zijn spits.

“Van de week kregen wij Kasper terug uit de interlandperiode en ik dacht: ja, ik zie weer leuke dingen op het trainingsveld”, vertelt Keizer tegen Ajax TV. “Dan hoop je dat het in zo’n wedstrijd terugkomt. Aan de bal is hij vast en hij is technisch vaardig, dus dan hoop je op een doelpuntje extra”, baalt de trainer.

“Ik denk dat hij rustig genoeg is om te zien hoe hij ervoor staat. Hij weet dat hij op de weg terug is. Die penalty had hem wel geholpen, maar hij wordt hier niet beter of slechter van.” De Klassieker van aankomende zondag zou een geweldige wedstrijd voor Dolberg zijn om zich te verlossen van de vormdip. “Het is altijd lekkerder als je daar met winst op zak heen gaat. We gaan met vertrouwen spelen, anders maak je daar geen kans.”