KNVB hakt knoop door: bekerwedstrijd in stadion ADO, geen uitsupporters

Hoofdnieuws

door Marijn van den Berge

KNVB hakt knoop door: bekerwedstrijd in stadion ADO, geen uitsupporters

De KNVB heeft laten weten dat de bekerwedstrijd van Ajax tegen SVV Scheveningen in het ADO-stadion zal worden gespeeld. Eerder deze week kwam de gemeente Den Haag met dit besluit. De KNVB was hier geen voorstander van, maar kan, ondanks protesten van Ajax, niks anders dan de wedstrijd in het Cars Jeans Stadion laten spelen. Dit betekent: geen uitsupporters.

Het statement van de KNVB:

De KNVB betreurt het feit dat de wedstrijd zonder uitsupporters zal worden gespeeld en dat Ajax door de gemeente Den Haag niet is betrokken bij overleggen voorafgaand aan de wedstrijd. De KNVB heeft dat kenbaar gemaakt aan de gemeente Den Haag en er daar op aangedrongen om op korte termijn opnieuw in overleg te treden met alle relevante betrokkenen om te bezien of een situatie als deze in de toekomst kan worden voorkomen.

De burgemeester van de gemeente Den Haag besloot SVV Scheveningen – Ajax, die gepland stond op Sportpark Houtrust, om veiligheidsredenen te verbieden. Vervolgens accepteerde de KNVB het verzoek van Scheveningen om de wedstrijd in het Cars Jeans Stadion in Den Haag te spelen.

Indien een wedstrijd in het toernooi om de KNVB Beker van overheidswege wordt verboden, is het de thuisspelende club volgens het bekerreglement toegestaan de wedstrijd op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip op alternatief terrein te spelen.

Het bekerreglement voorziet er eveneens in dat de verantwoordelijke burgemeester bevoegd is nadere voorwaarden te stellen aan de veiligheidsorganisatie van de wedstrijd op neutraal terrein. In dit geval bepaalde de burgemeester van de gemeente Den Haag, dat het bekerduel zal worden gespeeld onder de voorwaarde dat in het Cars Jeans Stadion geen supporters van Ajax zullen worden toegelaten.