Oranje wint in Wit-Rusland maar plaatsing voor WK is mijlenver weg

Hoofdnieuws

door Joris Verwijst

Oranje wint in Wit-Rusland maar plaatsing voor WK is mijlenver weg

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond met 1-3 van Wit-Rusland gewonnen. Plaatsing voor het WK in 2018 in Rusland is echter verder weg dan ooit. Concurrent Zweden won met 8-0 van Luxemburg, waardoor het verschil in doelsaldo liefst twaalf bedraagt, in het voordeel van Zweden.

Oranje begon aan het duel in de wetenschap dat de Zweden zéér eenvoudig met Luxemburg hadden afgerekend. De opdracht bleef echter simpel: winnen en als het kan met een ruime score. Davy Pröpper opende in de 24e minuut de score, op aangeven van Arjen Robben. Die stand bleef tot de rust op het scorebord. 

Volodjko maakte er namens Wit-Rusland 1-1 van en dat leek lang de eindstand te worden. In de 84e minuut kreeg Oranje echter een strafschop: 1-2 via Robben. In de allerlaatste minuut werd het via een vrije trap van Memphis nog 1-3. Oranje moet dinsdag met 7-0 winnen van Zweden, in de Amsterdam ArenA. 

Opstelling Oranje: Cillessen; Janmaat, Van Dijk, Rekik, Blind; Wijnaldum, Pröpper, Vilhena (56' Dost); Robben, Janssen (68' Memphis), Babel