Talent begint draai te vinden: 'Ik wil presteren, zo snel mogelijk'

Overige elftallen

door Marijn van den Berge

Talent begint draai te vinden: 'Ik wil presteren, zo snel mogelijk'

Het begint langzaam maar zeker te draaien voor Victor Jensen. De Deen kwam deze zomer over van FC Kopenhagen en moet wennen aan Nederland. De zeventienjarige middenvelder heeft nu een gastgezin gevonden in Geuzenveld en debuteerde al voor Ajax Onder 19.

“Ik heb Kasper en Lasse gesproken. Ze hebben me wegwijs gemaakt bij Ajax en verteld over de geschiedenis. Ze legden uit hoe het er hier aan toe gaat. Ik zal ze nog wel vaker spreken over specifiekere onderwerpen als de manier van spelen of tactische zaken”, zegt Jensen op de website van Ajax.

De kleine Deen maakte dus zijn debuut en scoorde meteen. “Wie niet groot is, moet slim zijn. Ik ben één van de kleinsten en daar moet ik aan wennen. Er spelen hier veel fysieke spelers op het middenveld. Dat is geen probleem, gewoon een kwestie van zorgen dat ik mijn lichaam slim gebruik. Lionel Messi is ook klein, dus daar kijk ik met extra belangstelling naar.”

Tevens is Jensen tweebenig. “Ze zijn even goed, dat is een kracht. Ik heb een goede pass en kan goed schieten. Ik ben tweebezig vanaf dat ik begon met voetballen, nu train ik er extra op, om het bij te houden. Als ik toch moet kiezen, ga ik voor mijn rechterbeen.”

De jeugdinternational is ambitieus. “Nu ben ik nog wat zoekende naar mijn plek in het team en op het veld. Ik wil meer betrokken zijn bij het spel, maar dat komt wel. Uiteindelijk hoop ik naar Jong Ajax te gaan, maar ik wil het rustig aan doen. Het seizoen is pas net begonnen en wil eerst een goed begin maken met O19. Mijn doel is om veel te winnen en te scoren. Presteren wil ik, zo snel mogelijk.”