Ook Almere City kan oersterk Jong Ajax niet verslaan; Cassierra blinkt opnieuw uit

Overige elftallen

door Marijn van den Berge

Ook Almere City kan oersterk Jong Ajax niet verslaan; Cassierra blinkt opnieuw uit

Ook na de negende speelronde in de Jupiler League is Jong Ajax nog ongeslagen. Op eigen veld werd er met 3-0 gewonnen van Almere City FC. Doelpunten kwamen van uitblinker Mateo Cassierra, Vaclav Cerny en Noussair Mazraoui.

Geen moment zag het ernaar uit dat de jonge Ajacieden gingen verliezen. Onder meer Dennis Johnsen en Cerny kregen kansen alvorens na negentien minuten de eerste goal viel. Het was ook meteen de mooiste van de avond, toen Cassierra de bal van een meter of negentien over de doelman heen lobde. Hiermee is de spits gedeeld topscorer van de tweede divisie.

Ajax werd daarna wat vaker gevaarlijk via Carel Eiting, Mazraoui en Sinkgraven, maar het was Cerny die vlak voor rust de voorsprong verdubbelde. Vanaf ongeveer dezelfde positie als toen Cassierra het deed, schoof de Tsjech de bal hard en laag in de korte hoek.

Na de rust gingen de jongens van Michael Reiziger rustig uit de startblokken en was daar opeens de 3-0. Een schitterende aanval werd in de 58e minuut afgerond door Mazraoui, die op aangeven van Johnsen de bal voor het binnen tikken had.

De kansen na de 3-0 waren beperkt. Johnsen, Cassierra en invaller Zian Flemming deden nog pogingen, maar slaagden niet. Met deze zege gaat Jong Ajax onbedreigd aan kop in de Jupiler League met 23 punten uit negen wedstrijden. Fortuna Sittard volgt op 19 punten. Jong Ajax behoudt haar ongeslagen status met zeven zeges en twee gelijke spelen.