Ajax legt Dijks mediaverbod op na wedstrijd Jong Ajax

Overige elftallen

door Marijn van den Berge

Ajax legt Dijks mediaverbod op na wedstrijd Jong Ajax

Mitchell Dijks werd zondag voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam op de tribune gezet en mocht maandag zodoende opdraven voor Jong Ajax. De linksback startte in de basis, maar mocht na de 3-0 zege op Almere City FC niet met de media praten. Dat meldt NH, dat graag met de back had gesproken.

Mogelijk was de club bang dat Dijks zijn onvrede over zijn rol bij Ajax zou uiten. De verdediger kwam de laatste jaren niet echt voor in de plannen, wat hem een verhuur naar Engeland opleverde. De vleugelverdediger maakte zich al op voor een transfer, toen Ajax deze zomer geen nieuwe linksback wist te halen, en hij plots aan zijn contract werd gehouden.

Sindsdien was Dijks vaste basisklant, met Nick Viergever die naar het midden verschoof. Echter doet Maximilian Wöber het goed, waardoor Viergever tegen Sparta terug naar links verhuisde. Daarnaast komt Daley Sinkgraven terug van een blessure. Deze maakte al indruk bij Jong Ajax.

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger begrijpt dat het lastig is voor Dijks. “Het is natuurlijk een stapje terug. Zijn karakter is goed, dus hij gaat vol voor de wedstrijd. Hij traint hard en gooit zijn ziel en zaligheid erin. Chapeau”, krijgt NH te horen.