'Overmars' grootste fout: 'Dolberg in de winter geen tien miljoen meer waard''

Transfers & geruchten

door Marijn van den Berge

'Overmars' grootste fout: 'Dolberg in de winter geen tien miljoen meer waard''

Marc Overmars had Kasper Dolberg moeten verkopen toen er een bod van 55 miljoen euro op tafel lag. Dat stelt columnist Özcan Akyol, die vindt dat dat de allergrootste fout is die de directeur spelerszaken heeft gemaakt, in de Nieuwe Revu.

‘Verblind door hysterie is iedereen kennelijk vergeten dat Dolberg na zijn blessure van een half jaar geleden, nooit meer écht zijn potentie heeft laten zien. Vorig seizoen was Traoré zelfs een veel betere spits, maar werd hij op de rechterflank geposteerd in de hoop dat Dolberg zich zou herpakken’, schrijft Akyol in de Nieuwe Revu. De grootste fout die Overmars heeft gemaakt, blijft voorlopig onopgemerkt.’

‘Hij had Dolberg voor 55 miljoen aan AS Monaco kunnen verkopen, maar durfde niet, omdat de achterban zou krijsen en huilen. Wie realistisch is, weet dat geen club op de wereld dat ooit nog zal bieden voor de jonge Deen. In de winterstop is hij vermoedelijk nog geen tien miljoen waard. Marcus Berg, John Guidetti en Alfred Finnbogason waren ook spitsen die in Nederland veel goeds lieten zien, maar die belofte niet waarmaakten’, besluit Akyol.