Huntelaar heeft spijt: 'Liever dat ze me dat van tevoren hadden verteld'

Transfers & geruchten

door Marijn van den Berge

Huntelaar heeft spijt: 'Liever dat ze me dat van tevoren hadden verteld'

Klaas-Jan Huntelaar vindt dat hij te lang bij Schalke 04 is gebleven, achteraf gezien. Dat heeft de spits, die in de zomer van 2017 terugkeerde bij Ajax vertelt aan De Contractspeler. In 2015/2016 was het moeilijk voor The Hunter in Gelsenkirchen en misschien was dat het moment om te vertrekken.

“Voor mijn gevoel was dat een teleurstellend jaar. Ik was niet transfervrij, dus dan is het wat de club wil. Zij wilden dat ik bleef. Er kwam telkens een nieuwe trainer, dus hebben we (Huntelaar en zijn zaakwaarnemer, red.) gevraagd hoe het verder zou gaan. Dan heeft het niet altijd zin om te blijven”, vertelt Huntelaar, die zo'n situatie ook meemaakte bij Real Madrid.

“Bij Real zeiden ze: we willen een nieuw team bouwen. Dan kun je beter eieren voor je geld kiezen. Bij Schalke zeiden ze: We gaan een nieuw team rondom jou bouwen. Daarom ben ik gebleven”, vervolgt Huntelaar, die vervolgens een jaar grotendeels op de bank zat. “De trainer maakte een andere keuze. Ik had liever dat ze me dat van tevoren hadden verteld.”