Basisspeler berust in vertrouwensbreuk en mogelijk vertrek: 'Goede positie'

Transfers & geruchten

door Marijn van den Berge

Basisspeler berust in vertrouwensbreuk en mogelijk vertrek: 'Goede positie'

Nick Viergever heeft nog altijd geen nieuwe aanbieding gekregen van Ajax. De verdediger baalt ervan, maar heeft inmiddels ook een soort berusting gevonden. Mocht Ajax namelijk helemaal niet over de brug komen, is Viergever transfervrij en mag hij vertrekken.

In april kaartte Viergever het voor het eerst aan, maar de situatie is onveranderd. “Ik heb nog geen aanbieding gehad, maar het maakt me niet zoveel uit. Voor mij is dit een goede positie. Mijn contract loopt af, dus ik ben dan transfervrij”, zegt Viergever tegen VoetbalPrimeur.

Viergever krijgt dan wel geen vertrouwen vanuit de leiding, dat is anders bij de staf. “Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en dat weet de trainer ook. Ik denk dat ik een type speler ben dat Ajax nodig heeft. Qua coaching en qua ervaring. Ik heb veel wedstrijden in de Eredivisie en Europa gespeeld, dus dat zorgt voor een goede balans in de groep”, meent de centrumverdediger annex linksback.

“Het maakt mij niet zoveel uit”, vervolgt Viergever over de contractsoap. “Het is goed hoe het is. Als je na Ajax een volgende stap maakt gaat de voorkeur toch wel naar het buitenland. Ik ben tevreden bij Ajax, heb een mooie rol en heb het naar mijn zin. Ik zie wel hoe het loopt.”