Nieuws - Ajax Fanatics http://www.ajaxfanatics.nl/rss/nieuws Altijd het laatste Ajax nieuws DEFINITIEF: Ajax bevestigt vertrek Sánchez http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/23301/definitief-ajax-bevestigt-vertrek-sanchez http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/23301/definitief-ajax-bevestigt-vertrek-sanchez Ajax heeft de transfer van Davinson Sánchez naar Tottenham Hotspur via de officiële kanalen bevestigd. De verdediger kost de Engelsen zo'n 40 miljoen.

'Met de overgang is een transfersom gemoeid van 40 miljoen euro, het bedrag kan oplopen tot 42 miljoen euro', schrijft de club. Directeur spelerszaken Marc Overmars reageert: "De afgelopen week zijn er veel gesprekken gevoerd met de zaakwaarnemers van Davinson en met Spurs. Lang leek het er op dat we er niet uit zouden komen. Eigenlijk wilden wij hem helemaal niet laten gaan, dat speelde ook mee."

"Toen we op dit enorme bedrag uitkwamen en duidelijk was dat Davinson zou vertrekken, heb ik met mijn collega’s binnen de clubleiding overlegd over de komende weken. Wij hebben gezamenlijk besloten dat voor ons de transferperiode, wat betreft uitgaande transfers, nu gesloten is. Wij laten niemand meer gaan", besluit Overmars.

 

]]>
Fri, 18 Aug 2017 18:17:00 +0200
Onana baalt van transfer Sánchez: 'Zeker nu' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23299/onana-baalt-van-transfer-sanchez-zeker-nu http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23299/onana-baalt-van-transfer-sanchez-zeker-nu André Onana vindt het zeer jammer dat Davinson Sánchez afscheid neemt bij Ajax. Dat heeft de doelman laten weten in gesprek met FOX Sports. Sánchez gaat binnenkort tekenen bij Tottenham Hotspur, dat in totaal zo’n 45 miljoen euro voor hem betaald.

“Het is slecht nieuws voor ons, omdat hij belangrijk is voor het team”, zegt Onana. “Maar ik ben blij voor hem, omdat het een hele goede vriend van me is. Ik vind het jammer dat hij vertrekt, zeker nu. Ik sprak met hem over Champions League, wat nu niet meer mogelijk is.”

“Hij besloot te vertrekken, wat kan ik er aan doen? Het is zijn keuze en die moet ik respecteren. Ik ben blij voor hem en wens hem het allerbeste”, voegt de doelman eraan toe. Naar verluidt wordt Sánchez vrijdag gekeurd in Engeland. 

]]>
Fri, 18 Aug 2017 18:07:00 +0200
Heracles blijft bescheiden: 'Pijn, moeite en beetje geluk' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/23293/heracles-blijft-bescheiden-pijn-moeite-en-beetje-geluk http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/23293/heracles-blijft-bescheiden-pijn-moeite-en-beetje-geluk Heracles Almelo-trainer John Stegeman blijft bescheiden, ondanks de 2-1 zege die de club boekte op Ajax. Volgens de coach kwam die overwinning niet alleen door eigen kunnen tot stand en hebben de Almeloërs dus geen enkele reden naast hun schoenen te gaan lopen.

“Het is wel prettig dat we na een wisselvallige voorbereiding vertrouwen hebben getankt met de winst op Ajax”, zegt Stegeman op de website van Heracles. “Maar die drie punten kwamen wel met pijn, moeite en een beetje geluk tot stand.”

“We moeten nog vele malen beter gaan worden”, beseft de oefenmeester. “We moeten snappen waar we staan en zeker niet in de war raken van een zege op Ajax. In Heerenveen gaan we een moeilijke wedstrijd tegemoet.”

]]>
Fri, 18 Aug 2017 17:08:59 +0200
Ajax-tegenstander komt met strijdplan: 'Ze gaan voor revanche' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/23287/ajax-tegenstander-komt-met-strijdplan-ze-gaan-voor-revanche http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/23287/ajax-tegenstander-komt-met-strijdplan-ze-gaan-voor-revanche FC Groningen-trainer Ernest Faber verwacht een zware klus voor zijn ploeg. De Noordelingen treden zondag aan tegen Ajax, dat al vier officiële wedstrijden niet wist te winnen. Juist daarom verwacht Faber het lastig te krijgen.

“We moeten het echt zelf doen. Zij gaan voor revanche en zullen stormachtig beginnen”, voorspelt Faber op de officiële website van FC Groningen. “Ze komen moeilijk aan voetballen toe als de tegenstander de ruimtes klein houdt en de as dicht.”

“Om het verschil te maken zullen we effectief moeten spelen. We moeten het met elkaar doen en zelf onder de druk van Ajax uit moeten komen. We moeten goed voorbereid zijn in onze manier van denken”, aldus Faber. “Als we aanspraak willen maken op de overwinning, zullen we lef moeten tonen.”

]]>
Fri, 18 Aug 2017 16:41:44 +0200
'Als er één ploeg was die het verdiende om te scoren, waren wij dat' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/23273/als-er-een-ploeg-was-die-het-verdiende-om-te-scoren-waren-wij-dat http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/23273/als-er-een-ploeg-was-die-het-verdiende-om-te-scoren-waren-wij-dat Kare Ingebrigtsen vindt dat zijn ploeg verdiend heeft gewonnen van Ajax. Dat zegt de Rosenborg-trainer na het succes in Amsterdam. De Noren wonnen met 0-1 van een slecht spelend en futloos Ajax en verschafte zich daarmee een goede uitgangspositie voor de wedstrijd in eigen huis.

“We verdienden een doelpunt omdat we durfden te voetballen”, meent Ingebrigtsen tegen Voetbal International. “Als er één ploeg was die het verdiende om te scoren, waren wij dat. We probeerden in de openingsfase de boel dicht te houden. De eerste twintig minuten zijn erg belangrijk. Na een uur hoopten we meer energie te hebben dan Ajax.”

“Zij moeten nu scoren, duidelijk. We moeten ons voorbereiden en proberen zelf voor een doelpunt te gaan. Ze hebben een heel goed team, waarmee ze altijd en vanuit elke positie tot scoren kunnen komen, dus we zijn er echt nog niet. Maar we voelden dat ze moeite hadden met onze defensieve strategie.”

]]>
Fri, 18 Aug 2017 15:13:00 +0200
Van Bronckhorst hoopt op kwalificatie Ajax: 'Zou een vervelend seizoen worden' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/23270/van-bronckhorst-hoopt-op-kwalificatie-ajax-zou-een-vervelend-seizoen-worden http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/23270/van-bronckhorst-hoopt-op-kwalificatie-ajax-zou-een-vervelend-seizoen-worden Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst denkt dat Ajax nog een kans maakt om de Europa League in te gaan en hoopt daar op. PSV liep Europees voetbal mis en dus is het voor de coëfficiënten van levensbelang dat ook Ajax de Europa League nog haalt. FC Utrecht dingt ook nog mee.

“Dat zou een heel vervelend seizoen worden voor Ajax”, doelt Van Bronckhorst op mogelijke Europese uitschakeling. “Je kan je dan als club volledig op de competitie richten, maar goed voor Nederland is het natuurlijk niet als zulke grote clubs niet meedoen”, weet de trainer op de persconferentie.

“Maar volgens mij heeft Ajax een reële kans om door te gaan. Utrecht doet ook nog mee en Vitesse is zeker van de groepsfase. Voor Feyenoord geldt dat we mee gaan doen aan de Champions League en daardoor verzekerd zijn van een mooi seizoen. Je wil allemaal op het hoogste podium acteren”, aldus Van Bronckhorst.

]]>
Fri, 18 Aug 2017 14:46:00 +0200
Keizer niet bang voor vertrek Ziyech: 'Dat is toch geen probleem?' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/23269/keizer-niet-bang-voor-vertrek-ziyech-dat-is-toch-geen-probleem http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/23269/keizer-niet-bang-voor-vertrek-ziyech-dat-is-toch-geen-probleem Marcel Keizer is niet bang dat ook Hakim Ziyech uit Amsterdam vertrekt in navolging van Davinson Sánchez. Na de met 0-1 verloren wedstrijd tegen Rosenborg Bk sprak de middenvelder zijn onvrede uit over het transferbeleid van Ajax.

“Hij zal zijn zaakwaarnemer heus wel eens bellen, maar ik denk dat hij blijft. Hij geeft na de wedstrijd een reactie, dat is toch geen probleem?”, zegt Keizer op de persconferentie. “Ik snap wel dat spelers het moeilijk hebben met de huidige situatie. We zijn niet begonnen zoals we wilden en dan gaan spelers nadenken en met elkaar praten. Er gaat een speler weg, Davy was al weg, dat zijn flinke aderlatingen.”

Keizer claimt verder dat hij het de club niet kwalijk neemt dat er nog geen versterkingen zijn. "Dat wordt geprobeerd. Maar realiseer je ook: voor elke transfer die een club maakt gaan er ook nog eens tien mis. Er worden veel namen genoemd. Het is maar net de vraag hoe snel je iets kan regelen en dat is nu iets langzamer. Dat is inderdaad zonde."

]]>
Fri, 18 Aug 2017 14:15:00 +0200
Keizer komt met bevestiging: 'Ga ervan uit dat de rest blijft' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/23266/keizer-komt-met-bevestiging-ga-ervan-uit-dat-de-rest-blijft http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/23266/keizer-komt-met-bevestiging-ga-ervan-uit-dat-de-rest-blijft Marcel Keizer heeft op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Groningen gesproken over de transfer van Davinson Sánchez. De trainer bevestigt dat de verdediger zo goed als weg is.

“Het lijkt erop dat Sánchez vertrekt, al is het nog niet definitief”, vertelt Keizer over het nieuws dat eerder naar buiten kwam over de deal van 45 miljoen euro. “Ik ga ervan uit dat de rest blijft”, voegt de oefenmeester er nog aan toe.

“We willen er graag wat bij hebben, dat is niets nieuws. Het blijft vervelend dat de transferdeadline pas op 31 augustus is.” Keizer kent een zwaar begin als trainer van Ajax en won nog niet. “We krijgen kansen, maar scoren niet. De jongens moeten het goede gevoel weer zien terug te krijgen.”

]]>
Fri, 18 Aug 2017 13:58:00 +0200
Jong Ajax start seizoen in Leeuwarden: 'Fanatieke aanhang wordt nieuw' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/video/23264/jong-ajax-start-seizoen-in-leeuwarden-fanatieke-aanhang-wordt-nieuw http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/video/23264/jong-ajax-start-seizoen-in-leeuwarden-fanatieke-aanhang-wordt-nieuw Voor Jong Ajax gaat het seizoen vrijdagavond ook echt beginnen. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Jupiler League is uit tegen Cambuur Leeuwarden. De video is van AjaxTV.

]]>
Fri, 18 Aug 2017 13:36:00 +0200
Younes doet oproep aan fans: 'Heb geduld met deze jonge ploeg' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23263/younes-doet-oproep-aan-fans-heb-geduld-met-deze-jonge-ploeg http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23263/younes-doet-oproep-aan-fans-heb-geduld-met-deze-jonge-ploeg Amin Younes acht het niet per se nodig dat Ajax zich flink versterkt, maar denkt dat de vorm, de flow en het groepsgevoel met de dag terugkomt. De Duitse buitenspeler vraagt dan ook om tijd in plaats van versterkingen.

De eerste vier wedstrijden van het seizoen werden niet gewonnen en dat komt hard aan. “We hebben vorig jaar succes gehad, nu is het moeilijker. We zijn veel spelers verloren. Dat drie goede spelers weg zijn mag geen excuus zijn. Nu staan er jongens die tijd nodig hebben”, aldus Younes tegen Ajax Life. “Ajax heeft een lijn en die trekt de club door. De jongens hebben kwaliteit, maar ze hebben tijd nodig. Het geluk ontbreekt ook een beetje.”

“Kijk naar het team, er staan allemaal jonge jongens”, vervolgt de aanvaller. “We zijn voorbereid, trainen goed en wij kunnen geen dinge veranderen. Nieuwe spelers aantrekken is het werk van de leiding. Ik ga daar niet over praten, we moeten het doen met de ploeg die er staat.”

Door de slechte seizoenstart wordt het gemis van Davy Klaassen extra gevoeld. “Natuurlijk missen we hem, maar hij had ook tijd nodig, net als iedereen. Ik zeg het nog maar een keer: heb een beetje geduld met deze jonge ploeg. Davy is ook niet zomaar te vervangen. Donny krijgt nu de kans hem te vervangen, maar heeft die tijd die Davy kreeg ook nodig. Het is moeilijk, maar we doen ons best.”

]]>
Fri, 18 Aug 2017 13:06:00 +0200
Van de Beek weigert te zeuren: 'We moeten het met deze selectie doen' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/23260/van-de-beek-weigert-te-zeuren-we-moeten-het-met-deze-selectie-doen http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/23260/van-de-beek-weigert-te-zeuren-we-moeten-het-met-deze-selectie-doen In tegenstelling tot verschillende ploeggenoten wil Donny van de Beek de schuld van de ‘crisis’ niet steken op het feit dat er nog geen versterkingen zijn gekomen deze zomer. De middenvelder begrijpt alleen niet waarom de doelpunten uitblijven.

“Ik heb geen idee waarom het maken van doelpunten niet lukt”, zegt Van de Beek na de 0-1 nederlaag tegen Rosenborg BK. “Dat is opnieuw het grootste probleem. We scoren gewoon niet en dat wordt onderhand wel een dingetje denk ik”, krijgt AT5 te horen.

Over het transferbeleid van Ajax laat Van de Beek niks los. “Ik ben geen directeur, we moeten het met deze selectie doen op dit moment. Of er nog versterkingen bij moeten komen, heb ik niets over te zeggen. We zien het wel.”

]]>
Fri, 18 Aug 2017 12:25:00 +0200
Dijks geniet van rare periode: 'Ik laat zien dat ik te vertrouwen ben' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/23253/dijks-geniet-van-rare-periode-ik-laat-zien-dat-ik-te-vertrouwen-ben http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/23253/dijks-geniet-van-rare-periode-ik-laat-zien-dat-ik-te-vertrouwen-ben Mitchell Dijks zit in een rare periode in zijn loopbaan. Enkele weken geleden dacht hij nog aan een transfer, door transfers van anderen stond hij tweemaal in de basis. Dijks zegt het vertrouwen van de club te voelen en denkt dit door te kunnen trekken.

“Wat ik nu denk is: ‘had ik maar een transfer gemaakt’”, lacht Dijks in gesprek met VoetbalPrimeur. “Nee, uiteraard anders. “De trainer kwam voor Heracles naar me toe en zei dat de voetbalwereld heel apart is. ‘Je bent bezig met een transfer en nu sta je in de basis’, zei hij. Ik heb gezegd: jij hebt vertrouwen in mij, dan laat ik zien dat ik te vertrouwen ben. Ik heb redelijke wedstrijden gespeeld, jammer dat we verliezen”, aldus de rechtsback.

Voor Dijks is het juist lekker dat er nog geen aankopen zijn gedaan, aangezien de linksbackpositie flink onder druk staat. “Voor mij hoeft er natuurlijk geen linksback bij, ik vind het lekker om in de basis te spelen. Maar je bent Ajax en je hebt concurrentie nodig, dus we gaan het bekijken..”

De verdediger laat verder weten onder Keizer fijner te voetballen dan voorheen. “Dat komt door het systeem. Deze trainer houdt van aanvallende backs. Nu hebben we wat meer diepte in het spel, wat voor mij aanleiding is om te gaan. Dat is lekkerder: gewoon lopen, bal krijgen en voorzetten. Die moeten nog wel wat beter, maar anderen moeten er ook beter tegenaan lopen. Dat werkt van twee kanten.”

]]>
Fri, 18 Aug 2017 11:55:53 +0200
Schöne zit stuk na nederlaag: 'Word er een beetje moe van' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/23252/schoene-zit-stuk-na-nederlaag-word-er-een-beetje-moe-van http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/23252/schoene-zit-stuk-na-nederlaag-word-er-een-beetje-moe-van Lasse Schöne heeft het helemaal gehad na de verliespartij van Ajax tegen Rosenborg BK. In de eigen ArenA ging het met 0-1 onderuit in de play-offs van de Europa League. De Deen ziet de kansen van zijn ploeg somber in.

“Ik word een beetje moe van het verliezen en gelijkspelen”, zegt Schöne tegen FOX Sports. “We moeten een keer punten gaan pakken. En snel ook, want hier worden we in ieder geval niet echt vrolijk van.” Schöne speelde negentig minuten.

“We hebben de laatste tijd zo ongelooflijk veel mogelijkheden om een goal te maken..”, verzucht de middenvelder. “Dan zijn we zo slordig achterin en dan verlies je dit soort wedstrijden.” Over een week moet Ajax in Noorwegen alsnog proberen Europees voetbal af te dwingen.

]]>
Fri, 18 Aug 2017 11:26:14 +0200
Keizer spreekt van crisis: 'Niet meteen 'vrouwen en kinderen eerst'' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23250/keizer-spreekt-van-crisis-niet-meteen-vrouwen-en-kinderen-eerst http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23250/keizer-spreekt-van-crisis-niet-meteen-vrouwen-en-kinderen-eerst Marcel Keizer durft het woord ‘crisis’ in de mond te nemen na de blamage tegen Rosenborg BK. Het is na wedstrijden tegen Nice en Heracles alweer de vierde keer van het seizoen dat Ajax niet wint. Iets wat niet mag gebeuren, beseft Keizer.

“Ja, je mag het hebben over een crisis. We hebben vier keer niet gewonnen, als coach van Ajax moet je winnen. We creëren kansen die we moeten maken. Dan krijg je het stadion nog meer achter je, al doen ze dat al fantastisch. Dan gaat die wedstrijd onze kant op”, zegt Keizer in gesprek met de NOS.

“Als je de overhand in het spel hebt, hoef je weinig te veranderen. De nul is belangrijk in Europa, dus dan ga je niet meteen ‘vrouwen en kinderen eerst’ en dat soort dingen doen. Vandaar dat we niet naar Plan B zijn gegaan. Als je Dolberg en Neres wisselt heb je al geen aanvallers meer om aanvallend te wisselen.”

]]>
Fri, 18 Aug 2017 10:58:41 +0200
'Ajax staat op knappen; alle sterkhouders denken aan vertrek' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/23248/ajax-staat-op-knappen-alle-sterkhouders-denken-aan-vertrek http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/23248/ajax-staat-op-knappen-alle-sterkhouders-denken-aan-vertrek Aan het einde van het vorig seizoen deed Peter Bosz een belofte. De trainer zou er voor zorgen dat er vier directe versterkingen zouden komen. Niet veel later vertrok de oefenmeester en bleven de sterkhouders met een loze belofte achter. Een belofte die tot op heden door niemand is ingelost.

Door dit euvel zitten alle sterkhouders nu op een zelf gecreëerde schopstoel, weet De Telegraaf. Bosz ging in gesprek met Sánchez, Ziyech, Dolberg, Onana en in mindere mate met Klaassen, met het dringende verzoek te blijven. In ruil daarvoor kwamen vier versterkingen, zodat de kans op nationaal en internationaal succes aanzienlijk toenam.

Tot op heden kwamen er vijf nieuwe spelers, maar over directe versterkingen mag niet worden gesproken. Klaas-Jan Huntelaar is een goede speler, maar werd gehaald als tweede spits. Luis Manuel Orejuela moet wennen en gaat dan pas de strijd aan met Veltman. Benjamin van Leer en Kostas Lamprou zullen zeer weinig speelminuten krijgen en vooral de jeugdkeepers de doorgang tot Ajax 1 beletten. Dennis Johnsen begint in Jong Ajax. De Telegraaf meldt dat door deze gang van zaken alle belangrijke spelers denken aan een vertrek.

]]>
Fri, 18 Aug 2017 10:18:00 +0200
BREAKING: Transfer Sánchez afgerond; transferrecord voor Ajax en Spurs http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/23235/breaking-transfer-sanchez-afgerond-transferrecord-voor-ajax-en-spurs http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/23235/breaking-transfer-sanchez-afgerond-transferrecord-voor-ajax-en-spurs De transfer van Davinson Sánchez naar Tottenham Hotspur is donderdag na de wedstrijd tegen Rosenborg BK (0-1) afgerond. Dat meldt De Telegraaf

Daarmee komt er een eind aan een transfersoap van enkele weken oud. Sánchez zorgde voor problemen binnen de selectie, door het afzeggen van verschillende trainingen en wedstrijden. Oorzaak hiervan was een persoonlijk akkoord met Tottenham Hotspur, terwijl de clubs nog tot donderdagavond laat steggelden over de transfersom.

Inmiddels zijn de clubs tot een compromis gekomen. Ajax verlangde vijftig miljoen en Spurs wilde maar veertig betalen. Een (voor beide clubs) recordbedrag van 45 miljoen zal dus voor beide partijen een aanvaardbare middenweg zijn. Van de 45 miljoen euro zijn er tien miljoen aan bonussen, de overige 35 miljoen wordt direct overgemaakt naar Ajax.

]]>
Fri, 18 Aug 2017 00:53:00 +0200
Ziyech haalt hard uit naar directie: 'Niet geleerd van hun fouten' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23234/ziyech-haalt-hard-uit-naar-directie-niet-geleerd-van-hun-fouten http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23234/ziyech-haalt-hard-uit-naar-directie-niet-geleerd-van-hun-fouten Hakim Ziyech heeft hard uitgehaald naar de clubleiding na het met 1-0 verloren duel tegen Rosenborg BK. Met deze nederlaag is de horde richting Europees voetbal opeens torenhoog geworden. De middenvelder verwijt de directie dat het niet eerder is begonnen met kopen.

Ziyech vindt het dus tijd voor aankopen: “Ja, dat vind ik wel. Een aanvaller, middenvelder en verdediger”, zegt de spelmaker tegen Ziggo Sport. “Natuurlijk is het frustrerend dat die er nog niet zijn. Je wilt het seizoen met een zo compleet mogelijke selectie beginnen.”

Ziyech merkte een jaar geleden dat de nieuwe jongens moeite hadden om mee te komen. “Ze moeten altijd even ingespeeld raken. Het is jammer dat het nu precies zo loopt. Er zijn jongens die daar iets van gezegd hebben en nu doe ik het. Het is jammer dat de clubleiding niet van hun fouten hebben geleerd. Hard, maar wel de realiteit.”

]]>
Fri, 18 Aug 2017 00:43:00 +0200
Felle kritiek op middenvelder: 'Je mag hem ook eens wisselen' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23233/felle-kritiek-op-middenvelder-je-mag-hem-ook-eens-wisselen http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23233/felle-kritiek-op-middenvelder-je-mag-hem-ook-eens-wisselen Wim Kieft heeft na de wedstrijd van Ajax tegen Rosenborg (0-1) flink uitgehaald naar Hakim Ziyech en Marcel Keizer. Volgens de oud-voetballer moet de trainer meer van de middenvelder vragen en hem daarop wijzen als hij slecht speelt.

“Als ik Keizer zie coachen, zie ik geen aanwezigheid”, zegt Kieft bij Ziggo Sport. “Van de tien ballen verspeelt Ziyech er acht en als Keizer hem er niet op wijst.. Je mag hem ook een keer wisselen, hoor. Ik zie Keizer wel klappen als hij terugverdedigt, maar zo moet hij helemaal niet spelen. Hij moet bepalend zijn.”

Ook de andere analist, Ruud Gullit, is niet te spreken over Ziyech. “Hij is heel laks in zijn manier van voetballen.” Wel is er lof voor Schöne: “Zijn lange ballen zijn goed, maar degene die moet anticiperen is er niet. Ik zie niemand. Dan wordt het heel langzaam, een gebrei dat veel te lang duurt. Soms moet je opportunistisch spelen, maar dat zat er niet in.”

]]>
Thu, 17 Aug 2017 23:38:23 +0200
Keizer neemt schuld op zich: 'Daar ben ik verantwoordelijk voor' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23232/keizer-neemt-schuld-op-zich-daar-ben-ik-verantwoordelijk-voor http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23232/keizer-neemt-schuld-op-zich-daar-ben-ik-verantwoordelijk-voor Alle vier de officiële wedstrijden van Ajax onder leiding van Marcel Keizer werden niet gewonnen en dat moet een halt worden toegeroepen. De trainer van het slappe Ajax roept dan ook om versterkingen.

“Natuurlijk wordt er wat geprobeerd en ik heb er alle vertrouwen in dat er de komende twee weken wat gebeurt”, zegt Keizer tegen Ziggo Sport. “Maar als trainer van Ajax moet je gewoon winnen, welke spelers je ook tot je beschikking hebt. We hadden vandaag moeten winnen en daar ben ik verantwoordelijk voor.”

“Dit is heel lastig en vervelend”, vult Keizer aan. “Maar ik geloof dat we het nog recht kunnen zetten in de uitwedstrijd. We hadden op 1-0 moeten komen en dan kan een wedstrijd een ander verloop krijgen. Nu staan we weer met lege handen. Dat is geen pech, we moeten het gewoon beter doen.”

]]>
Thu, 17 Aug 2017 23:08:26 +0200
Veltman schlemiel na nederlaag: 'Half balletje met effect' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23231/veltman-schlemiel-na-nederlaag-half-balletje-met-effect http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23231/veltman-schlemiel-na-nederlaag-half-balletje-met-effect Joël Veltman denkt dat Ajax het vooral in de eerste helft heeft laten liggen tegen Rosenborg BK. Ajax kreeg drie of vier goede kansen, maar verzuimde simpelweg te scoren. In de tweede helft kreeg Ajax het deksel op de neus en verloor met 0-1.

“Het viel niet mee. Ik weet niet hoe vaak we naast geschoten hebben”, aldus Veltman tegen Ziggo Sport. “Het lukt niet als je niet scoort. De tegenstander krijgt altijd wel een paar kansjes en net als bij Nice valt de tegengoal laat. Dan wordt het lastig. We waren ook slordig, waardoor je Rosenborg in de wedstrijd helpt.”

De aanvoerder zag ook dat lange ballen niet werkten. “Een paar keer werd dat gevaarlijk, maar regelmatig eindigde de bal in niemandsland. Ook afstandsschoten waren ongevaarlijk.” De tegengoal wordt door velen op het conto van Veltman geschreven, maar de verdediger zelf ziet dat anders. “Het was een half balletje bij De Ligt en door een effect valt-ie dan achter de verdediging. We moeten niet net doen of we er al uit liggen”, voegde de rechtsback toe.

]]>
Thu, 17 Aug 2017 23:02:00 +0200
Nieuwe blamage; Rosenborg zet inspiratieloos Ajax aan de kant http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23229/nieuwe-blamage-rosenborg-zet-inspiratieloos-ajax-aan-de-kant http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23229/nieuwe-blamage-rosenborg-zet-inspiratieloos-ajax-aan-de-kant Ajax heeft zichzelf opnieuw geblameerd de eerste van twee wedstrijden om een Europa League-ticket tegen Rosenborg BK. Een teleurstellend Ajax ging hard onderuit in eigen huis en wacht nu in Noorwegen een loodzware klus.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks; Van de Beek, Schöne, Ziyech; Neres (60' Kluivert), Dolberg (66' Huntelaar), Younes

Ajax ging veelbelovend uit de startblokken met fel voetbal en zelfs een paar kansen voor het doel, maar dat felle was na een minuut of 20, 25 alweer verdwenen. Buiten die periode om was het vooral inspiratieloos en onscherp. Het spel was veel te langzaam, waarbij ook passes vaak niet aankwamen of slordig werden verwerkt. By far de gevaarlijkste man was Amin Younes, die voor drie, vier goede kansen zorgde. Dat in een schril contrast met de man aan de andere kant van het veld, David Neres, die slordig en onzichtbaar was en bovendien een levensgrote kans verprutste. Tevens was Kasper Dolberg totaal niet te vinden.

De eerste helft leverde niet veel kansen op voor Ajax. Rosenborg daarentegen kreeg een wereldkans, toen Joël Veltman maar net een kopbal van Nicklas Bendtner wist te keren op de lijn. Het was echter diezelfde Joël Veltman die een uur later volledig in de fout ging. De aanvoerder wist een doorgeschoten bal niet te controleren en lanceerde daarmee invaller Samuel Adeniyi Adegbenro, die de enige goal van de avond scoorde.

Het is een nieuwe blamage voor het futloos, slecht communicerend, slordig, traag en ongevaarlijk zooitje uit Amsterdam. In schril contrast tot enkele maanden geleden, toen het nog draaide, toen die heerlijke flow er was, is het huidige Ajax niet meer dan los zand dat overduidelijk de rails nog moet vinden.

]]>
Thu, 17 Aug 2017 22:37:00 +0200
Keizer klaar met Sánchez: 'Hij voelt zich geroepen te twijfelen, kunnen we niks mee' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23220/keizer-klaar-met-sanchez-hij-voelt-zich-geroepen-te-twijfelen-kunnen-we-niks-mee http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23220/keizer-klaar-met-sanchez-hij-voelt-zich-geroepen-te-twijfelen-kunnen-we-niks-mee Marcel Keizer lijkt niet al te blij te zijn met twijfelkont Davinson Sánchez. In gesprek met AjaxTV schemerde onvrede door in de woorden van Keizer, toen het ging over de afwezigheid van de verdediger, die in eerste instantie bij de selectie zou zitten voor het duel met Rosenborg BK.

"Ik vind dat je op en top gemotiveerd moet zijn voor dit soort wedstrijden", vertelt Keizer. "Een speler die dan wel kan trainen en dan niet, dan wel gemotiveerd is en dan misschien wel weer niet, daar kunnen we niks mee. Dus moet er een keuze gemaakt worden en die heb ik gemaakt.”

“Ik heb negentien man, dus als hij zich geroepen voelt om weer te twijfelen, dan krijg je dit en dan kies ik. Hij zit met een transfer in zijn hoofd en ik vind het belangrijk dat we een groep hebben die met zijn hoofd bij deze wedstrijd is. Of hij anders wel had gespeeld? Nee, dan had hij op de bank gezeten."

Ook opvallend was de keuze voor David Neres in plaats van Justin Kluivert. "Ik heb een aantal goede buitenspelers, daar hoort Cerny ook nog bij. We hebben vier wedstrijden in twaalf dagen. Dan moet je keuzes maken per wedstrijd. Justin is een jongen van achttien jaar, die kan niet alles spelen. We hebben vandaag gekozen voor Neres, die ook hard traint en voor zijn kansen wil gaan."

Check het hele interview hier!

]]>
Thu, 17 Aug 2017 20:42:00 +0200
Overmars laat zich uit over Sánchez-transfer: 'Tottenham enige club' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/23219/overmars-laat-zich-uit-over-sanchez-transfer-tottenham-enige-club http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/23219/overmars-laat-zich-uit-over-sanchez-transfer-tottenham-enige-club Er is nog geen definitief ja of nee tussen Ajax en Tottenham Hotspur omtrent Davinson Sánchez. Dat heeft Marc Overmars laten weten in gesprek met Ziggo Sport. Naar verluidt wordt de Colombiaan voor zo'n 45 miljoen verkocht.

Overmars laat weten nog steeds met de Spurs te praten. "Er kan veel gebeuren in een paar dagen of in een paar uur", zegt hij mysterieus. Overigens wimpelt hij een een vermeend bod van Real Madrid af. "Tottenham is de enige club die in de markt is voor Sánchez."

Overigens is de verdediger nog niet naar Engeland, zoals de Engelse media dachten te weten. "Hij zit hier honderd meter verderop in het hotel."

]]>
Thu, 17 Aug 2017 20:28:00 +0200
'Ajax en Spurs bereiken principeakkoord over Sánchez: dertig miljoen plus bonussen' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/23216/ajax-en-spurs-bereiken-principeakkoord-over-sanchez-dertig-miljoen-plus-bonussen http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/23216/ajax-en-spurs-bereiken-principeakkoord-over-sanchez-dertig-miljoen-plus-bonussen Ajax en Tottenham Hotspur zijn eruit over de transfer van Davinson Sánchez. Dat meldt de Evening Standard. De twee clubs zaten de laatste dagen mijlenver uit elkaar over het transferbedrag, maar nu lijkt er toch een oplossing te zijn gevonden.

Volgens het Engelse medium zou Spurs een bedrag van zo’n dertig miljoen euro overmaken voor de verdediger. De overige vijftien miljoen komt in de vorm van bonussen verspreid over enkele jaren. In totaal wordt er dus zo’n 45 miljoen betaald voor Sánchez.

Dit betekent dat de twee partijen een compromis hebben bereikt. Ajax verlangde namelijk vijftig miljoen euro, terwijl Spurs 'maar' veertig miljoen wilde betalen. Sánchez reist mogelijk donderdag al af naar Londen om vrijdag een contract te tekenen. Ajax en Tottenham Hotspur moeten nog onderhandelen over de laatste details van de deal.

]]>
Thu, 17 Aug 2017 20:04:00 +0200
OPSTELLINGEN: Ajax zonder Sánchez en Kluivert tegen Rosenborg http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23212/opstellingen-ajax-zonder-sanchez-en-kluivert-tegen-rosenborg http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/23212/opstellingen-ajax-zonder-sanchez-en-kluivert-tegen-rosenborg Ajax speelt zonder Davinson Sánchez en Justin Kluivert in de eerste Europa League-play off tegen Rosenborg BK. Sánchez ontbreekt vanwege transferperikelen en Kluivert is op de bank gehouden om vermoeidheid wegens een druk programma te voorkomen.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks; Van de Beek, Schöne, Ziyech; Neres, Dolberg, Younes

Bank Ajax: Van Leer, Zeefuik, Dankerlui, De Jong, Eiting, Kluivert, Huntelaar

Opstelling Rosenborg: Hansen; Hedenstad, Bjordal, Skjelvik, Meling; Jensen, Konradsen, Midtsjo; Jevtovic, Bendtner, De Lanlay

 

]]>
Thu, 17 Aug 2017 19:25:00 +0200