Nieuws - Ajax Fanatics http://www.ajaxfanatics.nl/rss/nieuws Altijd het laatste Ajax nieuws 'Dat uitschelden geeft meer energie en power om van die gasten te winnen' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/38883/dat-uitschelden-geeft-meer-energie-en-power-om-van-die-gasten-te-winnen http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/38883/dat-uitschelden-geeft-meer-energie-en-power-om-van-die-gasten-te-winnen Joël Veltman was in De Klassieker al verschillende maanden beslissend in de positieve en negatieve zin van het woord. Zondag wacht opnieuw een gekkenhuis als de rechtsback als aanvoerder zijn team in De Kuip naar een zege moet leiden.

“Als je bij De Kuip aankomt, is het altijd gekkenhuis”, begint Veltman op de officiële website van Ajax. “We spelen nergens anders in zo’n vijandige sfeer als bij Feyenoord. Je wordt op allerlei manieren uitgescholden.”

“Dat geeft mij extra energie om hard te werken en van die gasten te winnen. Het geeft nog meer power om de duels hard aan te gaan en een stapje meer te zetten”, aldus de verdediger, die in 2014 in De Kuip de winnende 2-1 maakte.

]]>
Tue, 17 Oct 2017 16:31:27 +0200
Doelman terug van zware blessure: 'Was opnieuw hard knokken' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/overige-elftallen/38873/doelman-terug-van-zware-blessure-was-opnieuw-hard-knokken http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/overige-elftallen/38873/doelman-terug-van-zware-blessure-was-opnieuw-hard-knokken Na drie maanden afwezigheid is Norbert Alblas terug van een polsblessure. In de voorbereiding brak de doelman zijn pols. Maandagavond maakte hij zijn rentree bij Jong Ajax in de wedstrijd tegen Almere City FC (3-0 winst).

“Het was de tweede keer dat ik deze blessure had”, zegt Alblas tegen NH. “Ik heb hem nu twee keer meegemaakt en het was opnieuw hard knokken om terug te komen. Als het dan uiteindelijk zover is, weet je waarvoor je het hebt gedaan.”

“Vanaf het moment dat ik geblesseerd raakte keek ik uit naar het moment dat ik weer zou kunnen spelen. Je maakt van tevoren een planning voor welke wedstrijd je terug zou willen keren en dat is deze geworden.” Alblas had geen last meer van de blessure en moet nu de strijd aan met onder anderen Stan van Bladeren en Kostas Lamprou.

]]>
Tue, 17 Oct 2017 14:50:10 +0200
'Siem de Jong is het cement. Hij kan een jong elftal neerzetten en sturen' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/38872/siem-de-jong-is-het-cement-hij-kan-een-jong-elftal-neerzetten-en-sturen http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/38872/siem-de-jong-is-het-cement-hij-kan-een-jong-elftal-neerzetten-en-sturen Siem de Jong is dé man om het jonge, kwetsbare, soms onbezonnen Ajax naar een nieuwe titel te leiden, zoals hij dat in 2014 ook deed. Dat stelt commentator Leo Driessen bij het radioprogramma Sportforum.

Ajax won makkelijk van Sparta en daarvoor ook van sc Heerenveen en dus lijkt de crisis overwonnen. Driessen meent echter dat het niet zoveel zegt. “Het voordeel van de Eredivisie is dat de topclubs een crisis vrij makkelijk kunnen overwinnen. Als Ajax internationaal zou hebben gevoetbald, zou het een slechte periode zijn geweest.”

Maar: “Het rammelt nog steeds aan alle kanten”, constateert Driessen. “Er is niks meer te zien van de ploeg van Peter Bosz. Keizer zou Siem de Jong neer moeten zetten. Dat is een slimme speler, die alleen maar wijzer is geworden.” Ook Edwin Zoetebier is het daar mee eens. “Hij is het cement tussen middenveld en aanval. Hij kan een jong elftal neerzetten en sturen.”

]]>
Tue, 17 Oct 2017 14:23:00 +0200
'Weet niet waarom ik trainers altijd opnieuw moet overtuigen' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/38869/weet-niet-waarom-ik-trainers-altijd-opnieuw-moet-overtuigen http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/38869/weet-niet-waarom-ik-trainers-altijd-opnieuw-moet-overtuigen Net als onder Frank de Boer en Peter Bosz heeft Lasse Schöne ook onder Marcel Keizer moeten knokken voor een basisplaats. Het lijkt gelukt, maar Frenkie de Jong hijgt nog steeds in de nek van de routinier. De Deen denkt dat hij de nodige rust in het elftal kan brengen.

“Op mijn oude dag werk ik hard en pak ik ballen af. Ik kan de rust bewaren”, noemt Schöne op wat hij aan Ajax zou kunnen toevoegen. “De trainer heeft dat vorig seizoen ook gezien en weet wat ik kan”, laat de middenvelder weten aan het Algemeen Dagblad.

“Ik ben blij dat hij weer bij mij is uitgekomen”, vervolgt Schöne. “Ik houd er wel van om me in het elftal te vechten. Blijkbaar moet ik trainers altijd opnieuw overtuigen. Een verklaring heb ik er niet echt voor.”

]]>
Tue, 17 Oct 2017 13:53:17 +0200
Van de Beek heeft zin in Klassieker: 'Fantastisch als iedereen je uitscheldt' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/38866/van-de-beek-heeft-zin-in-klassieker-fantastisch-als-iedereen-je-uitscheldt http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/38866/van-de-beek-heeft-zin-in-klassieker-fantastisch-als-iedereen-je-uitscheldt Donny van de Beek kijkt reikhalzend uit naar de Klassieker van aankomende zondag. Dan zal Ajax op bezoek gaan in De Kuip in een heuse zes-punten-wedstrijd. De jonge middenvelder is niet bang voor de overweldigende atmosfeer, maar vindt het juist heerlijk om ‘gehaat’ te worden.

“We moeten gewoon zorgen dat we zondag fit en scherp zijn en dan kunnen we er wellicht gebruik van maken dat ze nog Europees spelen”, zegt Van de Beek in gesprek met Goal. “We kunnen zelf harder trainen zonder Europees voetbal. Vorig jaar moesten we ook rekening houden met die wedstrijden.”

“Als we ons eigen spel spelen, heb ik er alle vertrouwen in”, vervolgt Van de Beek, die niet tegen de vijandigheid opziet. “Het is toch fantastisch als iedereen je uitscheldt en tegen je is? Daar krijgt ik wel een boost van en ik denk dat iedereen dat bij ons heeft.”

]]>
Tue, 17 Oct 2017 13:22:24 +0200
Cassierra en twee andere Ajacieden in Jupiler League Elftal van de Week http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/overige-elftallen/38864/cassierra-en-twee-andere-ajacieden-in-jupiler-league-elftal-van-de-week http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/overige-elftallen/38864/cassierra-en-twee-andere-ajacieden-in-jupiler-league-elftal-van-de-week Mateo Cassierra, Noussair Mazraoui en Deyovaisio Zeefuik zijn opgenomen in het Jupiler League Elftal van de Week. De eerste twee scoorden in de wedstrijd tegen Almere City, waarin ook de verdediger één van de besten was.

 

]]>
Tue, 17 Oct 2017 13:11:39 +0200
'Niet correct om Keizer te ontslaan; Bergkamp verstopt zich' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/bestuur-beleid/38853/niet-correct-om-keizer-te-ontslaan-bergkamp-verstopt-zich http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/bestuur-beleid/38853/niet-correct-om-keizer-te-ontslaan-bergkamp-verstopt-zich Johan Derksen ziet de hand van Marcel Keizer nog niet in Ajax. Dat heeft de analist gezegd bij Voetbal Inside. Er is nog geen herkenbaar patroon te vinden in het spel van de Amsterdammers en Keizer heeft zijn baan alleen te danken aan vriendjespolitiek, denkt De Snor.

“Ik vind de hand van Keizer nog niet zichtbaar. Het is niet het spel van Ajax waar je opgewonden van raakt. Keizer wordt gered omdat hij voor Van der Sar en Bergkamp is gekozen. Zij lijden gezichtsverlies als Keizer ontslagen wordt. Wat ook niet correct is, want hij is degene die in het diepe werd gegooid, terwijl Bergkamp zich verstopt”, aldus Derksen.

Tafelgenoot Hans Kraay jr. is lovend over Hakim Ziyech na de wedstrijd tegen Sparta. “Je kunt hem hard aanspelen, heeft oog voor de steekbal en legt ballen achter de verdediging. Je slaat je toch voor je kop als Nederlands elftal dat je hem er niet bij hebt?”, aldus de journalist, die René van der Gijp positief hoort zijn over David Neres. “Vier goals is een goed gemiddelde. Als hij dit seizoen twaalf doelpunten maakt, is dat prima voor een buitenspeler.”

]]>
Tue, 17 Oct 2017 11:43:05 +0200
'Mooi moment voor Dolberg om er bovenop te komen' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/38850/mooi-moment-voor-dolberg-om-er-bovenop-te-komen http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/38850/mooi-moment-voor-dolberg-om-er-bovenop-te-komen Lasse Schöne denkt dat het snel wel weer goedkomt met Kasper Dolberg. De spits heeft nog geen lekker seizoen en heeft zijn basisplaats af moeten staan aan Klaas-Jan Huntelaar. De Deen heeft echter vertrouwen in zijn landgenoot.

“Het zit nu even tegen. Natuurlijk wil hij spelen en belangrijk zijn. Dat is meer dan logisch als je zo’n goed jaar achter de rug hebt”, zegt Schöne tegen De Telegraaf. “Hij is jong. Een carrière heeft ook dalen. Kasper is een fantastische voetballer, het komt allemaal goed.”

Tot overmaat van ramp miste Dolberg ook nog een penalty tijdens zijn invalbeurt tegen Sparta. “Ik vond het een moment waardoor hij er wellicht bovenop kon komen”, zegt Schöne. “Ik had ook geen twijfel, want vorig jaar nam Kasper ze ontzettend goed.”

]]>
Tue, 17 Oct 2017 11:04:39 +0200
Ajax legt Dijks mediaverbod op na wedstrijd Jong Ajax http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/overige-elftallen/38844/ajax-legt-dijks-mediaverbod-op-na-wedstrijd-jong-ajax http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/overige-elftallen/38844/ajax-legt-dijks-mediaverbod-op-na-wedstrijd-jong-ajax Mitchell Dijks werd zondag voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam op de tribune gezet en mocht maandag zodoende opdraven voor Jong Ajax. De linksback startte in de basis, maar mocht na de 3-0 zege op Almere City FC niet met de media praten. Dat meldt NH, dat graag met de back had gesproken.

Mogelijk was de club bang dat Dijks zijn onvrede over zijn rol bij Ajax zou uiten. De verdediger kwam de laatste jaren niet echt voor in de plannen, wat hem een verhuur naar Engeland opleverde. De vleugelverdediger maakte zich al op voor een transfer, toen Ajax deze zomer geen nieuwe linksback wist te halen, en hij plots aan zijn contract werd gehouden.

Sindsdien was Dijks vaste basisklant, met Nick Viergever die naar het midden verschoof. Echter doet Maximilian Wöber het goed, waardoor Viergever tegen Sparta terug naar links verhuisde. Daarnaast komt Daley Sinkgraven terug van een blessure. Deze maakte al indruk bij Jong Ajax.

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger begrijpt dat het lastig is voor Dijks. “Het is natuurlijk een stapje terug. Zijn karakter is goed, dus hij gaat vol voor de wedstrijd. Hij traint hard en gooit zijn ziel en zaligheid erin. Chapeau”, krijgt NH te horen.

]]>
Tue, 17 Oct 2017 10:21:00 +0200
Dolberg ongelukkig: 'Er speelt meer dan wij denken' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/38826/dolberg-ongelukkig-er-speelt-meer-dan-wij-denken http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/38826/dolberg-ongelukkig-er-speelt-meer-dan-wij-denken Er speelt meer bij Kasper Dolberg dan de buitenwereld kan zien en weten. Dat stelt journalist Valentijn Driessen bij Natafelen met Kees op FOX Sports. De Deen wordt de laatste wedstrijden steevast op de bank gezet. De vorm is niet goed en met Klaas-Jan Huntelaar staat er simpelweg een betere spits.

Als het aan Driessen ligt, blijft die rolverdeling ook nog even zo. Zeker in De Klassieker, die aankomende zondag op het programma staat. “Klaas-Jan heeft meer routine en zekerheid dan Dolberg, die tegen Sparta dramatisch inviel”, zegt Driessen.

“Het schijnt dan wel een ijskonijn te zijn, maar ik denk dat er tussen de oren meer speelt dan wij denken”, voegt de Telegraaf-journalist toe. Kenneth Perez snapt vooral de uitspraken van Marcel Keizer niet, die blijft volhouden dat Dolberg eerste spits is. “Het is vervelend als je trainer dat intern zegt en je er bij de eerstvolgende tegenslag naast wordt gezet.”

]]>
Tue, 17 Oct 2017 09:37:36 +0200
Ook Almere City kan oersterk Jong Ajax niet verslaan; Cassierra blinkt opnieuw uit http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/overige-elftallen/38815/ook-almere-city-kan-oersterk-jong-ajax-niet-verslaan-cassierra-blinkt-opnieuw-uit http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/overige-elftallen/38815/ook-almere-city-kan-oersterk-jong-ajax-niet-verslaan-cassierra-blinkt-opnieuw-uit Ook na de negende speelronde in de Jupiler League is Jong Ajax nog ongeslagen. Op eigen veld werd er met 3-0 gewonnen van Almere City FC. Doelpunten kwamen van uitblinker Mateo Cassierra, Vaclav Cerny en Noussair Mazraoui.

Geen moment zag het ernaar uit dat de jonge Ajacieden gingen verliezen. Onder meer Dennis Johnsen en Cerny kregen kansen alvorens na negentien minuten de eerste goal viel. Het was ook meteen de mooiste van de avond, toen Cassierra de bal van een meter of negentien over de doelman heen lobde. Hiermee is de spits gedeeld topscorer van de tweede divisie.

Ajax werd daarna wat vaker gevaarlijk via Carel Eiting, Mazraoui en Sinkgraven, maar het was Cerny die vlak voor rust de voorsprong verdubbelde. Vanaf ongeveer dezelfde positie als toen Cassierra het deed, schoof de Tsjech de bal hard en laag in de korte hoek.

Na de rust gingen de jongens van Michael Reiziger rustig uit de startblokken en was daar opeens de 3-0. Een schitterende aanval werd in de 58e minuut afgerond door Mazraoui, die op aangeven van Johnsen de bal voor het binnen tikken had.

De kansen na de 3-0 waren beperkt. Johnsen, Cassierra en invaller Zian Flemming deden nog pogingen, maar slaagden niet. Met deze zege gaat Jong Ajax onbedreigd aan kop in de Jupiler League met 23 punten uit negen wedstrijden. Fortuna Sittard volgt op 19 punten. Jong Ajax behoudt haar ongeslagen status met zeven zeges en twee gelijke spelen.

]]>
Mon, 16 Oct 2017 21:52:00 +0200
VIDEO: Mazraoui beslist wedstrijd Jong Ajax tegen Almere City http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/video/38812/video-mazraoui-beslist-wedstrijd-jong-ajax-tegen-almere-city http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/video/38812/video-mazraoui-beslist-wedstrijd-jong-ajax-tegen-almere-city Noussair Mazraoui heeft de voorsprong van Jong Ajax verder uitgebouwd. Uit een voorzet van Dennis Johnsen scoort de multifunctionele speler en staat het 3-0 tegen Almere City FC.

]]>
Mon, 16 Oct 2017 21:20:01 +0200
VIDEO: Cerny verdubbelt voorsprong Jong Ajax met afstandspoeier http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/video/38810/video-cerny-verdubbelt-voorsprong-jong-ajax-met-afstandspoeier http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/video/38810/video-cerny-verdubbelt-voorsprong-jong-ajax-met-afstandspoeier Vlak voor rust heeft Vaclav Cerny Jong Ajax op een 2-0 voorsprong gezet tegen Almere City. Na de beauty van Mateo Cassierra schiet ook de Tsjech van buiten de zestien raak.

]]>
Mon, 16 Oct 2017 20:52:14 +0200
VIDEO: Cassierra scoort op magistrale wijze http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/video/38805/video-cassierra-scoort-op-magistrale-wijze http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/video/38805/video-cassierra-scoort-op-magistrale-wijze Mateo Cassierra scoort aan de lopende band voor Jong Ajax en ook tegen Almere City legt hij de bal in het netje. Op een schitterende manier maakt de spits 1-0! 

]]>
Mon, 16 Oct 2017 20:30:09 +0200
OPSTELLING: Dijks teruggezet naar Jong Ajax; Alblas terug van polsbreuk http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/overige-elftallen/38797/opstelling-dijks-teruggezet-naar-jong-ajax-alblas-terug-van-polsbreuk http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/overige-elftallen/38797/opstelling-dijks-teruggezet-naar-jong-ajax-alblas-terug-van-polsbreuk Na acht speelrondes in de Jupiler League staat Jong Ajax stijf bovenaan, met twintig punten. Fortuna Sittard en NEC volgen op respectievelijk één en twee punten, maar hebben beiden al een wedstrijd meer gespeeld. Tegen Almere City FC hoopt het team van Michael Reiziger de voorsprong uit te bouwen.

Dat moet gebeuren met een weinig vanuit Ajax 1 versterkt elftal. Keeper Norbert Alblas keert terug van een polsbreuk, Mitchell Dijks is geen eerste linksback meer bij Ajax en Vaclav Cerny moet zijn minuten maken bij de beloften.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Zeefuik, Sidoel, Bergsma, Dijks; Eiting, Mazraoui, Sinkgraven; Cerny, Cassierra, Johnsen

]]>
Mon, 16 Oct 2017 19:07:06 +0200
Vooruitgang bij Dolberg: 'Dan zie je weer leuke dingen' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/38719/vooruitgang-bij-dolberg-dan-zie-je-weer-leuke-dingen http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/38719/vooruitgang-bij-dolberg-dan-zie-je-weer-leuke-dingen Kasper Dolberg is écht op de weg terug. Dat stelt Marcel Keizer na de gewonnen wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, waarin de Deen de laatste twintig minuten mocht spelen. Dolberg miste een penalty, maar Keizer zag deze week veel ‘leuke dingen’ van zijn spits.

“Van de week kregen wij Kasper terug uit de interlandperiode en ik dacht: ja, ik zie weer leuke dingen op het trainingsveld”, vertelt Keizer tegen Ajax TV. “Dan hoop je dat het in zo’n wedstrijd terugkomt. Aan de bal is hij vast en hij is technisch vaardig, dus dan hoop je op een doelpuntje extra”, baalt de trainer.

“Ik denk dat hij rustig genoeg is om te zien hoe hij ervoor staat. Hij weet dat hij op de weg terug is. Die penalty had hem wel geholpen, maar hij wordt hier niet beter of slechter van.” De Klassieker van aankomende zondag zou een geweldige wedstrijd voor Dolberg zijn om zich te verlossen van de vormdip. “Het is altijd lekkerder als je daar met winst op zak heen gaat. We gaan met vertrouwen spelen, anders maak je daar geen kans.”

]]>
Mon, 16 Oct 2017 12:39:06 +0200
Jeugdtrainer en voetbalvader raken slaags; speler uit opleiding gezet http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/overige-elftallen/38202/jeugdtrainer-en-voetbalvader-raken-slaags-speler-uit-opleiding-gezet http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/overige-elftallen/38202/jeugdtrainer-en-voetbalvader-raken-slaags-speler-uit-opleiding-gezet Jeugdtrainer Nordin Wooter heeft een ernstige waarschuwing gekregen van Ajax. De oefenmeester van Ajax Onder 16 raakte een week geleden namelijk slaags met een vader van een jeugdspeler na een oefenwedstrijd. De man was niet tevreden met het aantal speelminuten van zijn zoon.

“Wooter heeft me daarbij bij de keel gegrepen en over mijn autoportier gegooid”, zegt de vader in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Als jeugdtrainer val je geen ouders aan en zeker niet waar hun kinderen bij zijn.”

De jeugdspeler is echter de grootste gedupeerde. Zijn vader mag niet meer op de accommodatie van Ajax komen, terwijl de voetballer zelf uit de opleiding is gezet. “Vanwege het agressieve en dreigende handelen van de vader is de basis om samen verder te werken weg”, stelt Ajax.

]]>
Tue, 10 Oct 2017 19:08:00 +0200
De Jong blikt terug: 'Het was een apart gevoel' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/video/38190/de-jong-blikt-terug-het-was-een-apart-gevoel http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/video/38190/de-jong-blikt-terug-het-was-een-apart-gevoel Siem de Jong blikt tien jaar na zijn debuut terug op zijn eerste minuten in Ajax-shirt in de competitie: zes minuten slechts, maar wel een, heel belangrijke, goal. De video is van AjaxTV.

]]>
Tue, 10 Oct 2017 16:09:00 +0200
Scheidsrechters Ajax en Jong Ajax bekendgemaakt http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/38167/scheidsrechters-ajax-en-jong-ajax-bekendgemaakt http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/hoofdnieuws/38167/scheidsrechters-ajax-en-jong-ajax-bekendgemaakt Kevin Blom is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter bij het duel Ajax - Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt zaterdag om 18.30 uur aangevangen.

Blom wordt geassisteerd door Schaap, Van Zuilen en Pérez is de vierde official. De vorige keer dat Blom de leiding had bij een Ajax-duel verloren de Amsterdammers met 2-1. Dat was op 12 augustus in Almelo bij Heracles.

Dennis Higler fluit de wedstrijd van Feyenoord, dat speelt tegen PEC Zwolle. PSV krijgt Danny Makkelie als het moet voetballen tegen VVV Venlo.

Op maandag 16 oktober speelt Jong Ajax tegen Almere City FC. Christiaan Bax is op De Toekomst de leidsman.

]]>
Tue, 10 Oct 2017 13:34:00 +0200
Ajax-talenten leven hun droom: 'Denk dat het nooit echt zal wennen' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/38165/ajax-talenten-leven-hun-droom-denk-dat-het-nooit-echt-zal-wennen http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/eerste-elftal/38165/ajax-talenten-leven-hun-droom-denk-dat-het-nooit-echt-zal-wennen Matthijs de Ligt droomde zijn hele leven om voor het eerste van Ajax te spelen. Nu dat het geval is, went het bizar snel, constateerde de verdediger. Soms staat De Ligt stil bij dat voorrecht en was de conclusie bij Tiki Taka Touzani dan ook dat het best bizar is.

“Op een gegeven moment went het wel dat je voor Ajax 1 speelt. Dan speel je wedstrijden voor Ajax, in de Arena, voor alle supporters.. Op een gegeven moment wordt dat bijna normaal, maar dat is het eigenlijk niet”, realiseert De Ligt zich. “Als jonge jongen droom je daar van en soms komt het besef. Het is iets wat je moet koesteren.”

Ook voor Frenkie de Jong is het af en toe even in zijn arm knijpen. “Vanaf mijn zestiende kreeg ik door dat ik het wel eens zou kunnen gaan halen. Ik mocht af en toe trainen met het eerste van Willem II. Ik heb nog niet zoveel gespeeld als Matthijs, maar ik denk dat het nooit zal wennen.”

]]>
Tue, 10 Oct 2017 13:25:04 +0200
Kritiek op Ajacieden: 'Nog lang niet klaar voor Oranje' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/nationale-selecties/38155/kritiek-op-ajacieden-nog-lang-niet-klaar-voor-oranje http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/nationale-selecties/38155/kritiek-op-ajacieden-nog-lang-niet-klaar-voor-oranje Frenkie de Jong is er nog niet klaar voor om bij het grote Oranje te horen. Tevens zijn Matthijs de Ligt en Joël Veltman niet goed genoeg om voor het Nederlands elftal uit te komen. Dat stellen Johan Derksen en Rene van der Gijp bij Voetbal Inside.

“Ik hoorde laatst dat De Jong genoemd werd voor Oranje, maar die is daar nog lang niet klaar voor”, vindt Van der Gijp. “Je bent er als bondscoach ook niet om het elftal te verjongen, maar de beste spelers op te stellen.” Derksen is het daarmee eens. “De Jong deed het leuk tegen Jong Letland, maar Oranje vraagt toch iets anders.”

De Ligt wordt genoemd als basisklant tegen Zweden, maar daar is Derksen het niet mee eens. “Waarom stel je een verdediger op die alleen maar beslissende fouten maakt?”, vraagt De Snor zich af. Bovendien, stelt de analist, laat Veltman over zich heen lopen. “Veltman zit iedere keer op de tribune. Ik begrijp zulke doetjes niet. Vroeger hadden spelers dat niet gepikt en naar huis gegaan.”

]]>
Tue, 10 Oct 2017 11:26:06 +0200
De Ligt maakt zich sterk voor supporters: 'Je hebt er nu niets aan' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/sfeer-supporters/38149/de-ligt-maakt-zich-sterk-voor-supporters-je-hebt-er-nu-niets-aan http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/sfeer-supporters/38149/de-ligt-maakt-zich-sterk-voor-supporters-je-hebt-er-nu-niets-aan Uitsupporters van Ajax en Feyenoord moeten gewoon weer toegang krijgen tot het ‘vijandige’ stadion tijdens een Klassieker. Dat vindt Ajax-verdediger Matthijs de Ligt, die dat uitspreekt in Tiki Taka Touzani. Samen met Frenkie de Jong was De Ligt te zien in het programma.

“Als je het niet probeert, kom je er ook niet achter of het wel of niet werkt”, zegt De Ligt. Al sinds 2009 wordt De Klassieker zonder uitsupporters gespeeld vanwege diverse incidenten uit het verleden. “Als het niet blijkt te werken, dan weet je dat voortaan.”

“Als het wel goed gaat, dan kun je het elk jaar opnieuw proberen om te kijken hoe het ontwikkelt. Nu heb je er eigenlijk niets aan”, stelt de verdediger. Eind deze maand is er een nieuwe Klassieker, die op 20 oktober in De Kuip wordt gespeeld.

De Klassieker: van toen tot nu!

]]>
Tue, 10 Oct 2017 10:49:00 +0200
Dolberg komt met nieuwe belofte: 'Niet mijn plan om weg te gaan' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/38135/dolberg-komt-met-nieuwe-belofte-niet-mijn-plan-om-weg-te-gaan http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/transfers-geruchten/38135/dolberg-komt-met-nieuwe-belofte-niet-mijn-plan-om-weg-te-gaan Kasper Dolberg heeft de belofte vaker gedaan en heeft deze tot nu toe ingelost: ‘ik vertrek niet bij Ajax’. De spits benadrukt het niet opnieuw in gesprek met TV2 als hem wordt gevraagd naar een mogelijk winters vertrek.

“Het is niet mijn plan om in de winter weg te gaan”, zegt Dolberg, die zijn vormdip niet aangrijpt om te vertrekken. “Ik heb een moeizame start en Klaas-Jan heeft gescoord toen hij de kans kreeg. Over het algemeen heb ik dagelijks goed contact met Klaas, zowel op de training als daarbuiten. Het is een heel goede jongen.

In de beker tegen SVV Scheveningen scoorde de Deen een hattrick, maar in de Eredivisie staat de teller nog steeds op nul. “Ik heb nog geen doelpunt gemaakt, maar ik voel me wel goed. Ik zit goed in mijn vel, weet wat beter moet en daar praat ik met de coach over. Eigenlijk moet het op alle vlakken nog beter: technisch, tactisch en fysiek.”

]]>
Tue, 10 Oct 2017 09:56:04 +0200
VIDEO: De Ligt gaat uit zijn dak op Hazes in Tiki Taka Touzani http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/video/38132/video-de-ligt-gaat-uit-zijn-dak-op-hazes-in-tiki-taka-touzani http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/video/38132/video-de-ligt-gaat-uit-zijn-dak-op-hazes-in-tiki-taka-touzani Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong hadden het naar hun zin met Soufiane Touzani voor het programma Tiki Taka Touzani. Natuurlijk moest er ook muziek gedraaid worden, toen het drietal in de auto zat. En wat draai je dan...? 

]]>
Tue, 10 Oct 2017 09:13:53 +0200
'De Ligt en Veltman moeten Oranje aan WK-kwalificatie helpen' http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/nationale-selecties/38121/de-ligt-en-veltman-moeten-oranje-aan-wk-kwalificatie-helpen http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/nationale-selecties/38121/de-ligt-en-veltman-moeten-oranje-aan-wk-kwalificatie-helpen Oranje zal in het do-or-die-duel met Zweden starten met Joël Veltman en Matthijs de Ligt in de basis. Dat denkt de NOS, die dat baseert op de laatste training van het Nederlands elftal, dat voor een onmogelijke opdracht staat voor WK-kwalificatie.

In de wedstrijd tegen Wit-Rusland was er geen plek voor Ajacieden en zat Veltman zelfs op de tribune. Volgens de NOS staat de rechtsback naast De Ligt, van Dijk en Blind in de verdediging. Mogelijk verhuist Donny van de Beek dit keer naar de tribune.

Ook is er plaats voor oud-Ajacieden Jasper Cillessen, Davy Klaassen en Ryan Babel. De ploeg van bondscoach Dick Advocaat zal met 7-0 moeten winnen, wil het nog kans maken op het WK in Rusland. De wedstrijd begint dinsdagavond om 20.45 uur.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Cillessen; Veltman, De Ligt, Van Dijk, Blind; Klaassen, Pröpper, Vilhena; Robben, Dost, Babel.

]]>
Mon, 09 Oct 2017 22:12:16 +0200