"Als ik Ajax was, zou ik Jonk en Molenaar naar voren schuiven"

Wim Jonk
Wim Jonk Foto: © Pro Shots

Ajax moet de samenwerking met Louis van Gaal per direct beëindigen. Dat stelt Johan Derksen. Hij vindt dat er iemand fulltime bezig moet zijn met de club, terwijl de oud-trainer alleen fungeert als adviseur van de Raad van Commissarissen.

"Dit seizoen moet je afschrijven en al die middelmaat die ze hebben, wegdoen. Eventueel transfervrij. Gewoon je verlies pakken, want daar heb je geen klote aan", vertelt Derksen bij Vandaag Inside als de bekeruitschakeling tegen Hercules ter sprake komt. Vervolgens gaat hij in op de situatie van Van Gaal.

"Ajax heeft behoefte aan een leider. En niet aan een man die op een golf course in Portugal woont en af en toe wel even een adviesje wil geven. Er moet een vent zitten, die erboven op zit", concludeert hij. "Als ik Ajax was, zou ik Wim Jonk en Keje Molenaar naar voren schuiven."

Derksen vervolgt: "Jonk heeft uitstekend gefunctioneerd bij Ajax als trainer. Dat heeft hij uitstekend gedaan, maar hij moest vertrekken door Dennis Bergkamp, die weer in een ander kamp zat. Keje Molenaar is een jongen met een Ajax-verleden. Laat die de boel opzetten. Speel dit jaar uit, dat is toch weggegooid."

Lees meer:
0 reacties