Aandeelhouders willen extra onderzoek naar Mislintat en transfers

Sven Mislintat
Sven Mislintat Foto: © Orange Pictures

De Telegraaf heeft een brief in handen van een aantal bezorgde Ajax-aandeelhouders. Zij willen dat er meer onderzoek wordt gedaan.

De aandeelhouders eisen dat er aanvullend onderzoek wordt gedaan naar het KPMG-rapport rondom Sven Mislintat. Ook willen ze dat de transfers uit de zomer van 2022 worden onderzocht. De Aandeelhouder-Supporters hebben met elkaar zo'n 400.000 aandelen in bezit en hebben een brief met 65 vragen aan de directie en rvc van Ajax gestuurd. Die brief is verstuurd door advocaat Jaron van Bekkum.

De vragen 27 tot en met 59 zouden gaan over de mogelijke belangenverstrengeling van Mislintat bij transfers. Ook willen de aandeelhouders dat het hele rapport openbaar wordt gemaakt. Ook vragen ze zich af waarom rvc-voorzitter Pier Eringa niet is betrokken bij het onderzoek.

Ook willen ze dus onderzoek naar de transfers van 2022. In die tijd was Mislintat nog niet aan het werk bij Ajax. "Navraag bij voormalige commissarissen heeft geleerd dat in het verleden het interne governanceproces betreffende transfers binnen Ajax wel nauwgezet door de raad van commissarissen werd gevolgd. Kunt u toelichten hoe lang al van het interne governanceproces wordt afgeweken? Deelt de Raad van Commissarissen de visie van de Aandeelhouder-Supporters dat het voor het verkrijgen van transparantie goed is om ook de transfers van de zomer van 2022 te onderzoeken, inclusief het interne governanceproces daarbij", valt in de brief te lezen.

Lees meer:
0 reacties