"Aanstelling Van Halst zorgt voor gefronste wenkbrauwen in Amsterdam"

Jan van Halst
Jan van Halst Foto: © Pro Shots

Ajax wil Jan van Halst tijdelijk benoemen tot algemeen directeur. Voetbal International beschrijft in een uitgebreide analyse dat de Amsterdammers er wederom een matig beleid op nahouden.

Na het vertrek van Edwin van der Sar wil Ajax Alex Kroes benoemen tot algemeen directeur. AZ weigert echter mee te werken, waardoor de Amsterdammers nu een tussenoplossing zoeken met Van Halst. En daar zet Ajax zijn vraagtekens bij. "Door Van Halst toe te laten treden tot de directie wordt hij onderdeel van het dagelijkse beleid. Als hij in de nabije toekomst, als Kroes wel aan de slag mag gaan in Amsterdam, weer terug treedt tot de RvC, moet hij zijn eigen keuzes en beleid in de eerste periode gaan beoordelen. Het zal, hoe goed de intenties ook zullen zijn, voor onduidelijkheid en scepsis zorgen."

Daarbij wordt de timing van de aanstelling van Van Halst merkwaardig genoemd. "Het zorgt voor gefronste wenkbrauwen, zowel intern als extern in Amsterdam." Met het huidige beleid wordt de vraag gesteld of Ajax met een eventuele aanstelling van Van Halst de goede keuze maakt, na een roerige periode. "Na de desastreuze transferzomer van 2022 moest het deze zomer echt anders. Het toezicht moest scherp en goed zijn, en Ajax moest vooral gezamenlijk de juiste keuzes maken. De toekomst zal uitwijzen of de toestroom aan nieuwe spelers uit zijn koker de juiste is, maar het levert wel de nodige spanningen op de werkvloer op."

Met de nieuwe organisatie is het volgens Voetbal International onduidelijk of de machtsverdeling nu wel goed is, aangezien dat eerder niet het geval was. "En dus nam de verdeeldheid toe. Door het machtsvacuüm is het onderlinge wantrouwen binnen Ajax in de voorbije periode flink toegenomen."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
17/12
Ajax
16:45
PEC Zwolle
zo
14/01
Go Ahead Eagles
14:30
Ajax
zo
21/01
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
za
27/01
Heracles Almelo
21:00
Ajax
za
3/02
Ajax
20:00
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 15 30 35
3 AZ 15 25 33
4 FC Twente 15 15 33
5 Ajax 15 5 24
6 Go Ahead Eagles 15 3 22
7 Sparta Rotterdam 15 0 21
8 SC Heerenveen 15 -5 19
Bekijk de hele stand