Kwakman: "Interessant voor de nieuwe trainer om dit te zien"

Erik ten Hag op een persconferentie
Erik ten Hag op een persconferentie Foto: © Pro Shots

Hans Kraay jr. begreep dat Erik ten Hag tegen PEC Zwolle voor een 4-4-2 formatie koos. Tegen AZ koos de trainer voor hetzelfde systeem.

"Als jij als trainer ziet dat Tadic al een wedstrijd of vijf vastzit aan de linkerkant en je zet hem dan in een vrije rol naast of rondom Haller, dan is daar niets mis mee. Je zag ook dat het gelijk hielp", zegt Kraay bij ESPN. "Hij kan in deze formatie prima links op het middenveld spelen."

Kees Kwakman ziet ook een toekomstig voordeel. "Het is misschien ook interessant voor de nieuwe trainer om dit te zien. Die heeft de komende jaren waarschijnlijk ook nog de beschikking over Tadic. Ik vond hem tegen PEC Zwolle de beste speler en je zag dat hij op ongeveer de nummer tien positie, waar hij ook vaak bij Servië speelt, goed tot zijn recht komt. Misschien is dat ook iets om voor de komende jaren over na te denken. Of dat nou samen met Haller, Brobbey of een andere speler is."

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties