Advocaat noemt optie voor TD Ajax: "Waarom zou hij het niet kunnen"

Dick Advocaat
Dick Advocaat Foto: © Pro Shots

Dick Advocaat heeft bij Veronica Offside verteld wie hij een geschikte kandidaat vindt om technisch directeur van Ajax te worden. De voetbaltrainer zou graag Wesley Sneijder die functie zien vervullen.

De huidige bondscoach van Curaçao gaf eerder al aan dat hij Sneijder geschikt vindt voor deze baan. Hij vergeleek hem dan ook met Marc Overmars. "Sneijder is verbaal zeer sterk en heeft heel veel relaties, en je hoort en ziet hem niet. Waarom zou Overmars het wel kunnen en hij niet? Ik zie hem eerder in een rol als technisch directeur dan als trainer", zei hij.

Sneijder heeft zelf ook al een aantal keer aangegeven dat hij wel technisch directeur bij de Amsterdammers zou willen worden. In gesprek met het Duitse TZ liet hij weten ook wel een rol in het technisch management van de club te willen vervullen. "Ja, honderd procent. Ik zal niet zeggen dat ik het allemaal in mijn eentje kan regelen. Ik heb goede mensen om mij heen nodig, met Ajax-DNA. Ik ben hongerig om onderdeel te zijn van het technisch management", aldus de oud-middenvelder."

Lees meer:
0 reacties