Advocaat raadt Ajax nieuwe trainer aan: "Zou goed kunnen passen"

Dick Advocaat
Dick Advocaat Foto: © Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst zou volgens Dick Advocaat de meest logische opvolger van Arne Slot zijn. Toch ziet hij nog een andere opvallende optie: Alex Pastoor. Volgens hem zou ook Ajax de coach moeten overwegen.

"Ik zou ook voor Van Bronckhorst kiezen, omdat hij nu de ervaring heeft. Weet je welke naam ik alleen ook nergens hoor? Dat is Alex Pastoor", begint Advocaat bij Veronica Offside over de trainer van Almere City. "Dat is net zo’n eigenwijze jongen als Arne Slot, hij weet wat hij wil, heeft een uitgesproken mening en hij laat zich niet piepelen door spelers. Ik denk dat die jongen uitermate geschikt is voor Feyenoord."

Advocaat vindt het uitermate knap hoe Pastoor heeft gepresteerd met Almere City. "Hij is simpel blijven spelen en houdt Almere makkelijk in de Eredivisie. Ik zou als bestuurslid zeker vertrouwen in Pastoor hebben, geen enkele twijfel." Ook Jan Boskamp waardeert het werk van Pastoor. "Je ziet ook dat hij enorm goed reageert. Almere stond bijna onderaan en dan gaan ze toch anders spelen. Met de lange bal en daardoor heeft hij wel punten gepakt."

Advocaat ziet hem ook eventueel coachen bij de aartsrivaal in Amsterdam. "Pastoor zou ook heel goed bij Ajax kunnen passen. Ik vind het gek dat hij dan nergens genoemd wordt. Ik vind het echt een goede trainer. Als je allerlei namen hoort, dan hoort hij daar zeker bij. Van Bronckhorst zou mijn eerste keuze zijn, maar dat had dan allang rond gekomen als Feyenoord hem wilde."

Lees meer:
0 reacties