AFCA Supportersclub spreekt met Ajax: "Geen speld tussen te krijgen"

Het Ajax-logo op de Johan Cruijff ArenA
Het Ajax-logo op de Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

De AFCA Supportersclub en de Supportersvereniging Ajax hebben dinsdagavond een gesprek gehad met de directie van Ajax. Dat onthult eerstgenoemde via hun website.

Het gesprek werd georganiseerd naar aanleiding van de schorsing van Alex Kroes, die handelde met voorkennis en aandelen van de club kocht. Naast het gesprek met de directie van Ajax en RvC-voorzitter Michael van Praag werden ook externe bronnen geraadpleegd door de Supportersclub.

"Het kopen van aandelen van de organisatie waarvan je op dat moment alleen zelf weet dat je de nieuwe algemeen directeur (CEO) wordt is wettelijk verboden en dus strafbaar. Hier valt – ook in deze situatie – juridisch geen speld tussen te krijgen, hoe onschuldig de aankoop van de aandelen ook bedoeld is", klinkt een statement. "Dit alles zorgt ervoor dat het voor ons als supportersvereniging niet mogelijk is om verdere actie te ondernemen voor het behoud van Kroes."

Ook haalt de Supportersclub onverbiddelijk hard uit naar de Raad van Commissarissen van Ajax. "Net als bij de aanstelling en controle van Sven Mislintat als technisch directeur, is de RvC namelijk ook onzorgvuldig te werk gegaan bij het aanstellen van Alex Kroes", menen ze. "De AFCA Supportersclub is van mening dat deze commissarissen medeverantwoordelijk zijn." Daarmee doelen de supporters op Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen.

Lees meer:
0 reacties