Afgevallen Leuchter laat van zich horen: "Had het anders voorgesteld"

Romée Leuchter en Fenna Kalma
Romée Leuchter en Fenna Kalma Foto: © Pro Shots

Romée Leuchter staat deze zomer niet op het WK vrouwenvoetbal met de OranjeLeeuwinnen. De spits van Ajax Vrouwen viel al snel in de voorbereiding af.

Ondanks die teleurstelling 'boycot' Leuchter de Leeuwinnen niet: ze heeft de ploeg succes gewenst voor de groepswedstrijden. Wel was de beslissing van bondscoach Andries Jonker om haar niet mee te nemen naar het WK even pijnlijk. "Maar het is inmiddels een paar weken geleden. Ik ben wat leuke dingen gaan doen met familie en vrienden, heb er wel wat gesprekken over gevoerd, maar daarna moest de knop om."

"Natuurlijk blijft het een beetje dubbel als ik ze daar in Nieuw-Zeeland bezig zie, en is het balen omdat ik er graag bij had willen zijn. Ik had me deze zomer anders voorgesteld", is Leuchter eerlijk in De Limburger. "Maar het is wat het is, ik moet door. Ik kan er niets aan veranderen. De bondscoach heeft zijn keuze gemaakt en daar hij heeft vast goed over nagedacht. Dat heb ik te accepteren", aldus de spits.

Leuchter werd onderdeel van een ware spitsendiscussie, zeker nadat ook Fenna Kalma afviel. Afgelopen week keerde die discussie weer een beetje terug, nadat Lineth Beerensteyn in de wedstrijd tegen Portugal geblesseerd raakte. "Ik heb dat wel een beetje meegekregen, maar voor mij is het naar de achtergrond geraakt nu."

"Al word ik er natuurlijk wel steeds aan herinnerd, omdat iedereen ernaar vraagt, of er een mening over heeft. Bijvoorbeeld als ik in Limburg ben, dan hoor ik vooral dat het een rare beslissing is. Iedereen mag zijn mening hebben, dat is ook goed. En het is vast goed bedoeld, maar ik kan er niets mee", besluit de Limburgse.

Lees meer:
0 reacties