Afspraak over transfer Jurriën Timber: "Beloofd mee te denken"

Jurriën Timber
Jurriën Timber Foto: © Pro Shots

Ajax heeft Jurriën Timber afgelopen zomer de toezegging gedaan dat de club deze transferperiode mee zou gaan denken omtrent een transfer. De club heeft echter geen afspraak gemaakt omtrent een gelimiteerde transfersom, zo meldt Mike Verweij.

"Timber heeft vanaf het eerste moment gezegd dat hij Ajax alleen wil verlaten voor een absolute topclub", vertelt Verweij. "Hij heeft helemaal geen oren naar andere clubs die zich melden na Arsenal en Bayern München. Zelfs Bayern München, dat nog geen bod heeft uitgebracht, staat nog even in de wachtkamer. Want Arsenal is zijn droom en prioriteit. Daar heeft hij zijn zinnen op gezet."

"Ik las berichten dat er een gelimiteerde transfersom zou zijn, maar dat is niet zo", legt Verweij uit in de Kick-off podcast van De Telegraaf. "Ajax en Arsenal moeten echt nog onderhandelen over de transfersom. Maar ook Timber is beloofd mee te denken, dus er is wel een afspraak. Geen vaste transfersom, maar wel dat er meegedacht wordt. Ajax zet in op zestig miljoen. Ik denk dat ze tussen de veertig en vijftig miljoen gaan uitkomen."

"Timber had heel veel moeite om zonder Lisandro Martinez te spelen", blikt de Ajax-watcher terug. "Maar dat lijkt nu ook wel in zijn voordeel te werken. Dat Martinez het bij United zo goed deed, was voor Arsenal ook wel een indicatie dat het kan, spelers uit de Eredivisie halen die het onmiddellijk goed doen. In de Premier League komt Timber waarschijnlijk wel weer naast een ander kanon te spelen."

Lees meer:
0 reacties