Ajacied klaar met sociale media: "Ben gestopt ernaar te kijken"

Branco van den Boomen en Tristan Gooijer
Branco van den Boomen en Tristan Gooijer Foto: © BSR Agency

Tristan Gooijer is gestopt met het lezen van berichten op sociale media. De jonge Ajacied had moeite met de kritiek op zijn spel en besloot na persoonlijke berichten dat de maat vol was.

Gooijer krijgt hulp van een mental coach, zo vertelt hij aan ELF Voetbal. "Voor mij is het normaal om te werken met zo iemand, maar misschien was dat vroeger niet het geval. De druk vanuit de fans en media was vroeger ook minder, denk ik. Ik ben er niet heel gevoelig voor, maar kan me voorstellen dat je er wel gevoelig voor kunt zijn."

Na zijn eerste paar wedstrijden in de hoofdmacht kreeg de verdediger veel lof. "Een menselijke reactie, maar ik werd toen al gewaarschuwd dat het ook de andere kant opgaat als het eens minder gaat." Dat gebeurde. Zo was Kenneth Perez zeer kritisch op het optreden van Gooijer tegen NEC. "Daarmee moet je leren omgaan."

"Het gaat verder dan de traditionele media, want ik las ook berichten in mijn DM op Instagram", zegt Gooijer, die ingreep. "Ik ben gestopt ernaar te kijken en erover te lezen. Dat zijn dingen die ik ook met mijn mental coach bespreek. Nu het persoonlijk goed met me gaat, moet ik die gesprekken juist blijven houden", besluit de back.

Lees meer:
0 reacties