Ajacieden keren zich tegen trainer: "Voelen zich niet geprikkeld"

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © Pro Shots

Ajax moet oppassen dat het straks niet weer terug bij af is. Dat schrijven Tim van Duijn en Lentin Goodijk van Voetbal International.

De Amsterdammers leken heel even weer de weg naar boven te hebben gevonden. Na een mindere reeks is het echter weer onrustig bij de club. "Ajax leeft op gespannen voet toe naar de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht." Ook binnen de spelersgroep is het onrustig. Vrijdag zouden er zelfs spelers op eigen initiatief zijn gaan trainen.

Goodijk en Van Duijn schrijven in het voetbalblad dat de Amsterdammers straks weer terug bij af zijn. Ook zijn spelers niet tevreden over de trainingen van John van 't Schip. "Sommigen van hen voelen zich er niet door geprikkeld en zijn bang dat ze zich op die manier niet ontwikkelen. Anderen vinden ze vooral eentonig."

Intern zouden er dan ook steeds meer irritaties zijn bij Ajax. "Logisch ook, na een maand met zulke resultaten, maar het is geen ideale voorbereiding op het duel met ploeg-in-vorm FC Utrecht." Ook zien Goodijk en Van Duijn dat het niveau een stuk lager is als Steven Berghuis en Steven Bergwijn niet meedoen.

Over Jordan Henderson zijn ze minder positief. "Hij is gehaald als leider, maar heeft zich door blessures nog niet kunnen onderscheiden en zal daarnaast zijn wenkbrauwen hebben gefronst door wat hij aantrof bij Ajax", aldus de verslaggevers van Voetbal International.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand