Ajacieden negeren geblesseerde Rensch: "Pröpper verdient credits"

De spelers van Ajax hebben prioriteiten
De spelers van Ajax hebben prioriteiten Foto: © Pro Shots

Devyne Rensch kreeg zaterdagavond de rode kaart gepresenteerd van scheidsrechter Allard Lindhout nadat de verdediger zich had vergrepen aan Ricky van Wolfswinkel. De Ajacied raakte bij deze actie geblesseerd, maar zijn medespelers leken hier absoluut geen oog voor te hebben.

Het was een vreemde gewaarwording, na vijfendertig minuten spelen op het veld van de Johan Cruijff ArenA. Devyne Rensch lag ogenschijnlijk zwaar geblesseerd op het veld en geen van zijn ploeggenoten bekommerde zich om zijn lot. Het was Robin Pröpper, de aanvoerder van FC Twente, die poolshoogte ging nemen bij Rensch en aangaf dat er dringend verzorging nodig was. Nog merkwaardiger was dat met name Davy Klaasen en Dusan Tadic, na een korte blik op de geblesseerde medespeler, zich vooral weer richten op de arbiter om te klagen over de volledig terecht gegeven rode kaart.

Ook op social media was velen de verbijsterende reactie van de medespelers van Rensch niet ontgaan. "Bizar dat geen enkele Ajax-speler zich bekommert om Rensch, Pröpper verdient de credits hier", meldt ene Jan Slager op Twitter. Ook Liselotte beschrijft het vreemde gedrag op Twitter: "Wat een betrokkenheid tonen de Ajax-spelers voor Rensch?!? Not... Vooral Twente-spelers leven mee en tonen medeleven. En dat zeg ik als Ajax-fan. Ik hoop dat de blessure meevalt."

Willem Vissers had in De Volkskrant ook aandacht voor het incident. "De eenzaamheid ook die Devyne Rensch moet hebben gevoeld, na zijn domme overtreding op Ricky van Wolfswinkel die hem de rode kaart opleverde. Niemand die even bij hem stond om hem toe te spreken of te troosten, na minutenlange behandeling op het veld en de aftocht per brancard, omdat hij een schoen in het gezicht kreeg. Nee, mekkeren om de rode kaart, waarop niet al te veel was aan te merken, hoe licht de overtreding ook was", zo verwoordt de journalist het oncollegiale gedrag.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand