Ajacieden storten geld voor redding Vitesse: "350 euro gedoneerd"

Een lege Gelredome met de tekst 'Forza Vites'
Een lege Gelredome met de tekst 'Forza Vites' Foto: © Pro Shots

De crowdfunding van Vitesse heeft nu al meer geld opgehaald dan van tevoren was verwacht, schrijft De Telegraaf. De inzameling is gestart om de club uit Arnhem voor een faillissement te behoeden.

In iets meer dan 24 uur is er meer dan een miljoen euro ingezameld voor Vitesse. Vanuit Arnhem en omstreken wordt natuurlijk veel gestort, maar ook uit de rest van het land wordt geld gestort. Ook oude bekenden van de club hebben geld gestort.

Enkele oud-spelers die geld hebben gestort zijn onder anderen Guram Kashia, Wilfried Bony en Lewis Baker. Ook fans van andere clubs doneren geld. Er zijn zelfs fans van rivaal NEC die geld hebben gestort omdat ze willen dat de derby blijft bestaan. Het geld wordt gestort op de zogenaamde derdenrekening van de supportersvereniging van Vitesse. Mocht de club het toch niet redden, dan wordt al het geld teruggestort. Mocht het wel genoeg zijn, zal het gebruikt worden voor een nieuwe start van de club.

Vitesse moet voor het einde van de maand mei een aantal financiën op orde hebben. Als dat niet lukt, dan mogen ze in het seizoen 2024/25 geen betaald voetbal spelen. In de berichten bij de donaties is dan ook te zien dat veel fans van andere clubs doneren. "350 euro gedoneerd als Ajacied," schrijft iemand, een ander schrijft: "Gedoneerd! Groeten van PSV." Ook vanuit Rotterdam wordt er gedoneerd. "Ook gedoneerd! Ben voor Feyenoord, zou het zelf ook niet tof vinden als mijn club zijn licentie niet behoudt." En ook bij FC Twente wordt er geld gestort. "Als FC Twente-fan ben ik heel blij met dit bedrag. Rivalen in het veld, buiten het veld helpen we elkaar", schrijft een supporter van de Tukkers.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand