"Ajacieden zien in hem dé oplossing voor de linksbackpositie"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Salah-Edinne wil vol voor zijn kans gaan als linksback bij Ajax volgend seizoen. Journalist Leon ten Voorde raadt het de jeugdinternational van Oranje ten zeerste af.

"Ik was verrast dat hij opeens zei dat hij bij Ajax voor de linksbackpositie wil gaan, want drie dagen daarvoor sprak ik hem zelf en wilde hij misschien wel bij Twente blijven", vertelt Ten Voorde in De Ballen Verstand-podcast van Tubantia, die de 'hype' rond Salah-Eddine niet begrijpt. "Ajacieden zien in Salah-Eddine opeens dé oplossing voor de linksbackpositie."

"Diezelfde Salah-Eddine zit al het hele seizoen achter linksback Gijs Smal op de bank", stelt de clubwatcher van FC Twente. "Met alle respect, dat is niet de toekomstige linksback van Ajax, als je ambities hebt. Als linksback is hij ook niet heel goed hoor, met name in verdedigend opzicht. Als middenvelder heeft hij absoluut potentie."

Salah-Eddine wordt dit seizoen gehuurd door FC Twente, maar volgens Ten Voorde zou het verstandig zijn om langer in Enschede te blijven. "Twente is aan het kijken of ze hem kunnen overnemen", weet hij. "Dat kost veel geld, want zo'n jongen heb je niet voor onder een miljoen euro. Dan kom je wel aan een bedrag van anderhalf à twee miljoen euro. Dat is natuurlijk veel geld voor een speler die dit seizoen niet heel veel heeft gespeeld."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand