Ajax-aankoop na één seizoen al vertrokken? "Gesprekken gevoerd"

Mikautadze in het shirt van FC Metz
Mikautadze in het shirt van FC Metz Foto: © Pro Shots

Het huwelijk tussen Ajax en Georges Mikautadze verliep niet als gehoopt. De Georgische spits kon moeilijk aan speelminuten komen en kon zich niet  onderscheiden, wat vervolgens uitliep tot een leenbeurt aan zijn voormalige werkgever FC Metz

Bij FC Metz heeft hij zijn vorm volledig teruggevonden en dat is niet onopgemerkt gebleven in Frankrijk. Stade Rennes heeft de eerste gesprekken achter de rug met de Georgiër zo, meldt het lokale Ouest-France.

Rennes beleeft een matig seizoen en zal voor het eerst sinds 2018 niet deelnemen aan de Europa League. Desondanks wordt er een 'groot project' voor de komende transferzomer aangekondigd. Mikautadze zou mogelijk deel uitmaken van dit plan. 

Er zijn naar verluidt al gesprekken gevoerd met Mikautadze over een mogelijke overgang. Het is onduidelijk hoe de 23-jarige aanvaller tegenover een binnenlandse transfer in Frankrijk staat. Rennes had afgelopen zomer al serieuze interesse in hem, maar toen koos hij Ajax boven de Franse ploeg.

 In Amsterdam heeft Mikautadze nog een contract tot de zomer van 2028, maar het is zeker niet aan te sluitend dat hij komend seizoen al vertrokken is. Hoewel Metz in de huurdeal een optie tot koop heeft bedongen, wordt in de Franse media gesuggereerd dat de club niet de financiële middelen heeft om die optie te benutten. 

Voor Metz was het terughalen van de Georgiër een uitstekende keuze. In negentien Ligue 1-wedstrijden scoorde hij dertien keer en gaf hij vier assists.

Lees meer:
0 reacties