Ajax-aankopen moeten de deur uit: "Ze gaan veel verlies draaien"

Ajax baalt na gelijkmaker Go Ahead Eagles
Ajax baalt na gelijkmaker Go Ahead Eagles Foto: © Pro Shots

De aankopen die Sven Mislintat kostte niet alleen klauwen met geld, maar lieten ook weinig van zich zien op het veld. Al deze miskopen moeten langzamerhand die club uitgewerkt worden zo schrijft het Algemeen Dagblad die ook een aantal lichtpuntjes ziet.

Chuba Akpom is een goed voorbeeld van de huidige situatie bij Ajax. Na zijn sterke optreden tegen Volendam ziet Van ‘t Schip nog toekomst voor de supersub in Amsterdam, hoewel zijn verblijf onzeker is. Directeur voetbal Marijn Beuker wil duidelijkheid in de hiërarchie, wat de vraag oproept of Akpom nog een jaar achter Brobbey wil blijven, vooral nu zijn waarde hoog is.

Dit geldt niet voor alle aankopen van afgelopen jaar. Spelers als Carlos Forbs, Jakov Medic, Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic speelden weinig tot niet tegen Vitesse. Ook Anton Gaaei, Borna Sosa en Gastón Ávila zijn niet onomstreden. Kroes overweegt sommigen met verlies te verkopen om de balans snel te herstellen. 

Bijna alle nieuwe aankopen zijn te koop, maar spelers en hun zaakwaarnemers zullen niet snel hun langdurige contracten opgeven. Kroes wil de selectie snel compleet hebben, omdat Ajax waarschijnlijk eind juli al in de voorronde van de Europa League speelt en coach Farioli snel patronen wil vormen. "Geïnteresseerde clubs kunnen de financiële beperkingen van Ajax gebruiken om de prijs stevig te verlagen in sommige gevallen wat de ploeg uit Amsterdam een hoop verlies zal op gaan leveren", aldus het Algemeen Dagblad

Lees meer:
0 reacties