Ajax blokkeerde Chelsea-transfer Álvarez: "Vliegtuig stond klaar"

Edson Álvarez namens West Ham United
Edson Álvarez namens West Ham United Foto: © Pro Shots

Edson Álvarez vertrok afgelopen zomer naar West Ham United, maar het had niet veel gescheeld of de Mexicaan had al voor Chelsea gespeeld. Ajax zorgde er echter voor dat die transfer op het laatste moment toch niet door ging.

In de zomer van 2022 was de middenvelder al dichtbij een transfer naar Londen. Chelsea was zeer geïnteresseerd in de Ajacied en leek hem binnen te hebben. "Het vliegtuig stond al klaar op het vliegveld en toen zei Ajax: je gaat niet weg", herinnert Álvarez in gesprek met Caliente TV. "Of mensen het nu geloven of niet. Het maakt voor mij geen verschil. Ik ben degene die het mee heeft gemaakt."

Ajax had die transferzomer al afscheid genomen van Noussair Mazraoui, Sébastien Haller, Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch, André Onana en Antony en wilde niet nóg een sterkhouder verliezen. "Ik was een uur verwijderd van het vliegtuig om bij Chelsea te tekenen en Ajax zei tegen mij: je gaat niet. Je gaat echt niet weg", aldus Álvarez, die afgelopen zomer dus wél zijn transfer naar de Premier League kreeg.

Lees meer:
0 reacties