'Ajax en Graham Potter komen nader tot elkaar bij onderhandelingen'

Graham Potter
Graham Potter Foto: © BSR Agency

Volgens Mike Verweij van De Telegraaf naderen Ajax en Graham Potter elkaar in de onderhandelingen. Volgens de clubwatcher is het salaris van de voetbaltrainer geen probleem.

De naam van Potter wordt al een tijdje in verband gebracht met Ajax. Wel werd hierbij de vraag gesteld hoe realistisch dat is. Potter heeft het eerste voorstel van Ajax dan ook naast zich neergelegd omdat de Amsterdammers (nog) niet aan de financiële eisen van de Engelsman konden voldoen. Nu lijkt het erop dat de club en Potter elkaar misschien toch gevonden hebben.

In de Kick-Off Podcast laat Verweij weten dat er deze week meer duidelijkheid komt. "Dat is wel de verwachting ja. Potter schijnt wat in te binden qua eisen. Salaris is sowieso geen probleem, heb ik begrepen. Aanvankelijk was het zo, en dat is ook wel een Engelse traditie, dat de manager altijd één euro, of pond in Engeland, meer verdient dan de best betaalde speler." Bij Ajax zal dat waarschijnlijk niet gebeuren door het riante salaris van Jordan Henderson. Wel zijn er nog andere problemen bij de onderhandelingen tussen Potter en de club. Zo zou hij willen dat zijn zaakwaarnemer meekijkt of wordt betrokken bij deals. "Dat soort dingen kan gewoon niet," geeft Verweij aan.

Toch verwacht de clubwatcher dat de Engelsman de nieuwe trainer van Ajax wordt. "Zoals geschreven in de krant: het is echt één van de twee (Francesco Farioli of Potter, red.). Er wordt nu ook op twee borden geschaakt, maar ik denk wel dat Potter uiteindelijk de grootste kans heeft. Als ze hem kunnen halen, dan halen ze hem en anders schakelen ze snel door naar Farioli." Laatstgenoemde staat momenteel nog onder contract bij OGC Nice. Voor hem zou Ajax een transfersom moeten betalen, terwijl Potter na zijn ontslag bij Chelsea vorig jaar 'gratis' is op te pikken.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand