Ajax-fans in 'polonaise' na komst Farioli: "Moet ik om lachen"

Francesco Farioli
Francesco Farioli Foto: © BSR Agency

Willem van Hanegem moet lachen om Ajax-fans die 'nu al de polonaise lopen' door de komst van Francescio Farioli. De Kromme hekelt in zijn column in het Algemeen Dagblad de 'teksten voor de bühne'.

Die hoorde hij ook bij Farioli. "Daar kan onze Italiaanse vriend Francesco Farioli ook iets van hoor. Als je iets kritisch over de nieuwe trainer van Ajax zegt, schieten veel supporters van de club al in een kramp. Want het is daar zo slecht gegaan dat ze allemaal bidden dat deze man wel voor wat resultaten kan zorgen", schrijft Van Hanegem.

Hij vervolgt: "Dat hij pas 35 jaar is, interesseert mij helemaal niets. Ook dan kun je een prima trainer zijn. Of hij dat ook is, gaan we zien", aldus De Kromme. "Maar dat de mensen nu al de polonaise inzetten omdat hij bij zijn vorige clubs vaak in het stadion bleef slapen, daar moet ik vooral om lachen. Zo van: kijk mij eens hard werken."

Volgens Van Hanegem beschikt Farioli over kwaliteit, maar daar wil hij nog geen conclusies aan verbinden. "Ja, hij wil opbouwen in zijn eigen strafschopgebied. En hij heeft een idee. Dat is prima, maar juich pas als dat ook echt te zien is. En maar Cruijff en Van Gaal blijven noemen in interviews, dat doet het ook altijd goed. Laat Farioli nu maar gewoon laten zien hoe hij Ajax aan het voetballen krijgt."

Lees meer:
0 reacties