Ajax-fans richten zich tot RvC: "Onze club heeft behoefte aan rust"

Een spandoek voor Alex Kroes
Een spandoek voor Alex Kroes Foto: © BSR Agency

De AFCA Supportersclub heeft zich in een nieuwe brief gericht tot de Raad van Commissarissen bij Ajax. De supporters roepen de RvC op om met de bestuursraad in gesprek te gaan over het behoud van Alex Kroes als directielid.

Kroes begon begin maart als algemeen directeur, maar werd twee weken later geschorst vanwege handen met voorkennis. "De AFCA Supportersclub met haar achterban en vele andere Ajax-supporters zijn voor het aanblijven van Alex Kroes", zo geeft de AFCA Supportersclub aan. "Wij geloven in zijn visie en kwaliteiten."

"Zoals wij in eerdere berichtgeving hebben aangegeven heeft de snelheid, de stelligheid en de wijze waarop rvc-voorzitter Michael van Praag aangeeft dat ontslag van Alex Kroes de enige optie is, ons enorm gestoord. Er zijn meerdere wegen die naar Amsterdam leiden. Waar een wil is, is een weg. Denk in mogelijkheden, in plaats van onmogelijkheden. Dit alles in het belang van ons aller Ajax", wordt er verder gegaan.

De AFCA Supportersclub roept 'vriendelijk doch dringend' op tot een gesprek tussen de RvC en de bestuursraad, om zo tot een situatie te komen waarin Kroes bij de club kan blijven. "De AFCA Supportersclub hoopt dat het verstand zegeviert en eenieder zijn trots en ego opzij kan zetten. Onze club heeft behoefte aan rust, de supporters hebben behoefte aan rust."

"Zij hebben dit seizoen al genoeg te verduren gehad. Alle aandacht moet uitgaan naar de voorbereiding op volgend seizoen, zodat we op z'n minst weer mee kunnen doen voor de landstitel. Er is werk aan de winkel!", wordt er afgesloten.

Lees meer:
0 reacties