Ajax-fans verzetten zich tegen voordragen bondsvoorzitter Paauw

Balende Ajax-supporters
Balende Ajax-supporters Foto: © NESimages

De supportersvereniging van Ajax, de AFCA supportersclub, is het niet eens met het voordragen van Frank Paauw als nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB, dat schrijven ze op hun site. Momenteel is Paauw de hoofdcommissaris van de regio-eenheid Amsterdam.

Eind deze maand zal Paauw voorgedragen worden als de nieuwe bondsvoorzitter. Hij liet zich al eerder uit over voetbalgerelateerde zaken. Zo is hij voorstander van een verbod op uitsupporters bij risicowedstrijden. De supporters zijn dan ook niet blij met hem. "Een bondsvoorzitter heeft verschillende taken, maar is bovenal de vertegenwoordiger van de KNVB. Daarom is het belangrijk dat deze persoon draagvlak heeft bij alle belanghebbenden in de Nederlandse voetbalwereld. En laat supporters nou net zo'n groep belanghebbenden zijn."

Het schiet bij de supportersvereniging vooral in het verkeerde keelgat dat er dan een collectieve straf is voor de misdragingen van enkele voetbalsupporters. "Enkeling" is bij de AFCA Supportersclub reden om zich uit te spreken tegen Paauw. "In zijn functie bij de politie heeft Paauw verschillende uitlatingen gedaan die wij zeer kwalijk vinden. Zo pleitte hij afgelopen oktober voor een uitsupportersverbod bij 'risicovolle voetbalwedstrijden'."

Dit zou te veel capaciteit kosten voor de politie. Ook deed de hoofdcommissaris andere suggesties die niet goed werden ontvangen. "Hij voegde hieraan toe dat hij met name voorstander is van het weren van de 'harde kern'. Wij hopen dat we aan niemand hoeven uit te leggen dat er in deze stelling zo veel subjectiviteit voorkomt, dat deze niet anders dan onzinnig genoemd kan worden," aldus de AFCA supportersclub.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand