Ajax-flop Mikautadze weet in Frankrijk wél indruk te maken

Georges Mikautadze viert treffer
Georges Mikautadze viert treffer Foto: © BSR Agency

Georges Mikautadze werd afgelopen zomer nog voor 16 miljoen euro binnengehaald door Ajax, maar wist onder Maurice Steijn en John van 't Schip geen indruk te maken. Daarom werd de aanvaller in de winter verhuurd aan zijn oude ploeg FC Metz. In Frankrijk weet hij inmiddels wel te presteren.

Na een goed seizoen bij Metz, waar hij een groot aandeel had in de promotie naar de Ligue 1, werd Mikautadze afgelopen zomer overgenomen door Ajax. Echter kwam het er in Amsterdam totaal niet uit, waardoor de aanvaller nu op huurbasis weer actief is bij zijn oude ploeg. Daar weet hij wel het verschil te maken.

Mikautadze leidde Metz afgelopen week al hoogstpersoonlijk naar de overwinning tegen FC Nantes met een doelpunt en een assist en dit weekend was hij verantwoordelijk voor de enige treffer in de wedstrijd tegen concurrent Clermont.

Metz staat momenteel op de zeventiende in de Ligue 1 en is dus nog niet uit de problemen. De achterstand op nummer dertien Montpellier is echter maar drie punten, dus er is nog een hoop mogelijk. Zeker als Mikautadze de smaak ineens te pakken heeft.

Lees meer:
0 reacties