Ajax gewaarschuwd: "Valse start en tien punten achterstand"

Josip Sutalo met aanvoerdersband namens Ajax
Josip Sutalo met aanvoerdersband namens Ajax Foto: © Pro Shots

Het gaat slecht met Ajax, dat weet iedereen inmiddels. De Amsterdammers hebben te maken met transferchaos, een ontevreden trainer, weinig punten en dat is nog maar het topje van de ijsberg. Volgens sportjournalist Johan Inan houden de problemen voorlopig nog niet op.

Dat geeft hij aan bij het Algemeen Dagblad. "Waar de concurrenten het fundament al hebben staan, heeft Ajax in deze dagen na de interlandperiode nog een hele puzzel te leggen. De helft van de versterkingen moest in de laatste week van de transferperiode nog worden ingepast."

Ajax krijgt de aankomende weken ook nog eens alleen maar lastige tegenstanders. "Tot overmaat van ramp krijgt Steijn, die zich al beklaagde over een gebrek aan inspraak in het transferbeleid van technisch directeur Sven Mislintat, met zijn ‘vreemdelingenlegioen’ komende week direct hoge hordes als Olympique Marseille en Feyenoord voorgeschoteld. Een valse start in de Europa League en tien punten achterstand in de titelstrijd lijken een serieus scenario, nu Ajax de zaken nog niet op de rit heeft", aldus Inan.

Lees meer:
0 reacties