'Ajax heeft beet en maakt komst Pools talent Faberski definitief'

De Toekomst
De Toekomst Foto: © Pro Shots

Ajax heeft de komst van Jan Faberski definitief afgerond. Het Poolse talent zal het komende seizoen bij Ajax beginnen in de Onder 17 en zal, naar verwachting, op korte termijn worden gepresenteerd in Amsterdam.

Ajax is al langere tijd gecharmeerd van Faberski. De linksbenige Pool werd al vaker uitgenodigd voor trainingsstages en was ook dit seizoen nog actief op De Toekomst. Volgens Europese regelgeving mag een jeugdspeler echter pas overstappen naar het buitenland als hij zestien jaar is. Dat is nu het geval, waardoor Ajax hem graag definitief wil vastleggen.

Ook de familie van Faberski was snel overtuigd van de overstap naar Amsterdam. De vader van het talent is als scout en jeugdtrainer bekend in de voetballerij en vindt de overstap naar Ajax de beste keus voor zijn zoon. Faberski staat te boek als een talentvolle aanvallende middenvelder, die ook als rechtsbuiten uit de voeten kan. De linkspoot beschikt over een goede techniek en heeft een goede dribbel in huis.

Ajax moet nog wel tot een akkoord met Jagiellonia zien te omen. De Amsterdammers betalen een flinke vergoeding voor de diensten van de jonge Pool, terwijl de Poolse club ook een aantal bonussen heeft bedongen. Deze hebben dan wel weer te maen met de prestaties van Faberski in Amsterdam. Ook valt een doorverkooppercentage onder de afspraken. Bij Ajax tekent de Pool een contract tot medio 2025.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand