'Ajax heeft geen geld voor nieuwe aankopen, Brobbey tafelzilver'

Brian Brobbey juicht
Brian Brobbey juicht Foto: © BSR Agency

Ajax zit in een benarde financiële situatie. De Amsterdamse club zal flink verlies lijden op de aankopen van Sven Mislintat, zo blijkt uit een analyse van Het Parool.

Ajax zou in het lopende boekjaar inmiddels veertig miljoen euro hebben geleend van een bank, om daarmee de vaste lasten te kunnen betalen. "Denk aan de salarissen van de 450 werknemers en de huur van de Johan Cruijff ArenA. Combineer dit met het verlies dat Ajax zal moeten nemen op een aantal tegenvallende aankopen van de vertrokken technisch directeur Sven Mislintat (mogelijk vijftig miljoen euro volgens ingewijden)", zo wordt er geschreven.

Ook het mislopen van de Champions League zorgt voor zorgen. Ajax heeft bijna geen geld om nieuwe spelers te kopen, dus er wordt getwijfeld of de club aankomende zomer afscheid moet nemen van sterkhouder Brian Brobbey. "De 22-jarige spits die in dit rampseizoen juist een lichtpunt was en daarmee het tafelzilver van Ajax is. Of Steven Bergwijn (26), die ook aardig in de markt ligt. De beroerde financiële situatie raakt dus direct aan de sportieve", aldus Het Parool.

Lees meer:
0 reacties