Ajax heeft via deze route hoop op directe plaatsing Europa League

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © Pro Shots

Ajax hoopt zich met de vijfde plaats te plaatsen voor de Europa League. Met een aantal gunstige resultaten op de buitenlandse velden kunnen de Amsterdammers zelfs de voorrondes ontlopen, zocht VoetbalPrimeur uit.

Normaal gesproken levert de vijfde plek, na de bekerwinst van Feyenoord, een plekje in de tweede voorronde van de Europa League op. De winnaar van de Conference League dit seizoen krijgt een ticket voor de Europa League. Als deze club zich via in eigen land al plaatst voor het eindtoernooi, schuift deze plek door naar FC Porto. Die kunnen zich echter ook door derde te worden in de competitie, óf de beker te winnen, kwalificeren voor de Europa League. In dat geval krijgt Ajax dat ticket voor de groepsfase.

Ajax is dus ook afhankelijk van de Conference League-halve finalisten Olympiakos, Aston Villa, Club Brugge en Fiorentina. Omdat Fiorentina en Olympiakos in eigen land geen ticket voor de Europa League lijken te gaan behalen, zou hun winst slecht nieuws betekenen voor Ajax. Deze clubs hebben na de eerste halve finale echter wel een goede uitgangspositie. Aston Villa en Club Brugge liggen juist wél op schema om zich via hun eigen competitie te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League.

Het belangrijkste voor de Amsterdammers wordt echter eerst het behouden van de vijfde plek in de Eredivisie. Met nog drie wedstrijden te gaan is dat absoluut nog geen gelopen race.

Lees meer:
0 reacties