Ajax heeft vraagtekens richting bekerfinale: "Dag voor dag bekijken"

Suzanne Bakker en Nadine Noordam met de TOTO KNVB Beker
Suzanne Bakker en Nadine Noordam met de TOTO KNVB Beker Foto: © Pro Shots

Ajax Vrouwen kampt met een aantal vraagtekens in aanloop naar de finale van de TOTO KNVB Beker. Dat vertelde coach Suzanne Bakker vrijdag aan Vrouwenvoetbalnieuws.nl. Sherida Spitse, captain van de Amsterdammers, ontbrak op het persmoment, wat zorgde voor vraagtekens.

Spitse moest namelijk in de Eredivisie Cup-wedstrijd tegen PSV Vrouwen vroegtijdig het veld verlaten met een blessure. Dat was echter niet de reden dat zij vrijdag ontbrak. "Sherida is er vanwege privéomstandigheden niet bij", gaf Bakker aan. "Ik moet eerlijk zeggen dat we een aantal vraagtekens richting komende maandag. Komende dagen zal blijken of die kunnen spelen. Dat moeten we echt dag voor dag bekijken."

"Of dat lastig is? Natuurlijk heb je het liefst dat er duidelijkheid is, maar je hebt ermee te dealen", bleef de coach van de Amsterdamse formatie nuchter. "Dan houden we daar rekening mee, met deze scenario’s." Voor Bakker wordt het haar laatste wedstrijd als coach van Ajax Vrouwen. "Ik weet dat het mijn laatste wedstrijd is. Dat is een stukje bewustzijn, maar voor de rest focus ik me volledig op de voorbereiding op deze wedstrijd. We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden, om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten."

Bij de bekerfinale zal er voor het eerst in het Nederlandse vrouwenvoetbal een VAR aanwezig zijn. Bakker is blij met die ontwikkeling: "Wij hebben er in de Champions League mee te maken gehad, bij onze thuiswedstrijd tegen Chelsea. Toen werd een goal in eerste instantie goedgekeurd en daarna afgekeurd. Ik denk dat het goed is voor het Nederlandse vrouwenvoetbal", zo zei ze.

Lees meer:
0 reacties