Ajax heeft 'zand in de motor': "Maar alles stevig in eigen hand"

Freek Jansen
Freek Jansen Foto: © Pro Shots

Freek Jansen ziet dat Ajax al maandenlang beduidend minder voetbal speelt. Na het afgelopen weekend lijkt het er echter op dat de Amsterdammers 'gewoon' kampioen gaan worden.

"De automatismen in het spel van Ajax waren slechts bij vlagen zichtbaar in Groningen. En juist die vaste patronen zorgden er lange tijd voor dit seizoen dat de Amsterdammers aanvallend swingden en verdedigend stabiel waren. Daarbij was de afstemming niet alleen per linie of tussen linies van grote waarde, in het spel van Ten Hag spelen ook koppeltjes een belangrijke rol om tot de gewenste uitvoering te komen", weet Jansen bij Voetbal International.

De trainer zelf weet dit echter ook. "Ten Hag is de eerste die de verbeterpunten erkent, en zal daar op het trainingsveld ook mee aan de slag gaan, maar heeft bovenal oog voor de realiteit. De allesbeslissende weken van het seizoen zijn aangebroken, waarin de prijzen worden verdeeld. Ajax jaagt op prolongatie van de dubbel en heeft, ondanks wat zand in de motor, alles stevig in eigen hand."

Ook zullen spelers terugkeren van blessures. "Daarbij is de verwachting dat de ziekenboeg verder leeg zal stromen, de gewenste basiself terug zal keren, en daarmee de automatismen. En anders blijkt de mentale weerbaarheid van Ajax nog altijd een goede achtervanger om de overwinning over de streep te trekken. De Amsterdammers liggen op koers voor nieuw zilverwerk."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand