Ajax hoeft niet meer op huurling te rekenen: "Absoluut niet terug"

Mikautadze in het shirt van FC Metz
Mikautadze in het shirt van FC Metz Foto: © Pro Shots

Georges Mikautadze gaat niet meer terugkeren bij Ajax. De Georgiër maakt indruk tijdens zijn verhuurperiode bij FC Metz, maar een toekomst in Amsterdam zit er niet meer in.

Voetbal International meldt dat FC Metz een optie tot koop van ongeveer dertien miljoen euro heeft bedongen. Het lijkt een formaliteit dat de Franse club die optie gaat lichten. "Gezien Mikautadze’s huidige vorm en gegeven het feit dat grotere clubs hem in de gaten houden, heeft het er alle schijn van dat Metz dat ook zal willen doen", wordt er geschreven.

"Een doekje voor het bloeden is dat Ajax met een doorverkooppercentage extra zou kunnen vangen als Metz Mikautadze voor een veelvoud doorverkoopt, maar het is bij lange na niet de klapper die directeur voetbalzaken Sven Mislintat afgelopen zomer voor ogen had toen hij Mikautadze kocht. Hij schaarde hem al in het rijtje Eredivisie-topscorers", geven Tim van Duijn en Lentin Goodijk aan. 

Een terugkeer naar Amsterdam is absoluut geen optie meer voor Mikautadze, die in eerdere interviews keihard uithaalde naar de clubleiding van Ajax. "Hij wil absoluut niet meer terug." Dat gevoel is wederzijds: Ajax rekent niet meer op hem. "Hij heeft nog een contract tot 2028, maar in Amsterdam zullen ze hem waarschijnlijk niet meer terug zien."

Lees meer:
0 reacties