Ajax-hooligans aangepakt na Klassieker: "Zitten ze trots te wezen?"

Vuurwerk op het veld in de ArenA
Vuurwerk op het veld in de ArenA Foto: © Orange Pictures

Zondag werd de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord en een klein halfuur definitief gestaakt omdat Ajax-supporters bij een 0-3 achterstand vuurwerk op het veld gooide. Sportverslaggever Marlous Flier vindt dat de herrieschoppers zich diep en diep moeten schamen.

"Waar ik als Feyenoord-fan bij een stand van 0-3 thuis op de salontafel de horlepiep had moeten dansen, zat ik met tranen in mijn ogen en een brok in mijn keel voor de televisie. Vol ongeloof om zoveel stompzinnigheid bij een deel van de Ajax-supporters", schrijft ze in De Limburger. "De cameramensen van ESPN brachten huilende kinderen in beeld die het stadion moesten verlaten. En ik las over twee jonge ernstig zieke fans die de ultieme wens hadden om deze wedstrijd te zien."

Flier richt zich tot de hooligans. "Zitten ze trots te wezen als de camera inzoomt op zo’n huilend blond ventje op de arm van zijn vader? Wetende dat hij mogelijk heel erg geschrokken is van het vuurwerk, mega teleurgesteld is dat hij zijn idolen niet meer in actie kan zien? Wie weet hoelang dat mannetje – of zijn vader – heeft gespaard om daar te kunnen zijn."

Lees meer:
0 reacties