'Ajax hoopt voormalig speler toe te voegen aan staf: Ajax-DNA'

Edgar Davids
Edgar Davids Foto: © Pro Shots

Valentijn Driessen is van mening dat Edgar Davids de juiste man is om de technische staf van Ajax te versterken. Driessen begrijpt dat de club iemand zoekt die past bij het 'Ajax-DNA' en ziet in Davids een ideale match.

"Ik weet dat ze bij Ajax spelen met het idee om een Ajax-icoon te halen. Richard Witschge gaat dan vertrekken bij de staf. In feite zou Davids die rol wel kunnen aanpakken", zo stelt Driessen bij Vandaag Inside. Vervolgens somt hij tal van redenen op waarom Davids aangenomen zou moeten worden. "Hij is misschien geen icoon, maar hij heeft goed samengewerkt met Louis van Gaal en Danny Blind in Qatar. Hij heeft een mislukte carrière als hoofdtrainer."

Driessen denkt dat het karakter van Davids met name van belang kan zijn. "Hij is natuurlijk iemand met uitstraling naar spelers toe. Hij heeft overal gespeeld: FC Barcelona, Italië en heel veel gewonnen. Het is ook een persoonlijkheid."

Driessen wordt gewezen op een interview dat Marijn Beuker eerder gaf in gesprek met Ajax Life. Hierin verklaarde de directeur dat de club op zoek is naar een assistent met ervaring in de Champions League en een winnaarsmentaliteit. "Dan is hij de uitgelezen persoon daarvoor. Ik zat ook te denken aan Jari Litmanen. Ik weet niet in hoeverre dat kan, maar dat zou ik ook een hele goede optie vinden", aldus Valentijn Driessen.

Lees meer:
0 reacties