Ajax in een andere formatie? "Zelfs Cruijff had aanpassingen gedaan"

Johan Cruijff met Marco van Basten
Johan Cruijff met Marco van Basten Foto: © BSR Agency

Steeds vaker klinkt de roep aan Ajax om een ander systeem te proberen. Door de dramatische resultaten denken steeds meer mensen dat het heilige 4-3-3-systeem even in de ijskast moet.

Defensief spelen zou niet des Ajax zijn, maar volgens velen wel wat John van 't Schip moet doen om de stabiliteit terug te brengen in de ploeg. Oud-assistent Cock Jol raadt het de oefenmeester wel aan. "Ik kan me voorstellen dat Van 't Schip nu denkt van: volgend seizoen gaan we weer verder volgens de Ajax-filosofie, maar voor nu tellen even de punten", stelt hij bij NOS. "We versterken het middenveld, om de onzekere verdediging wat te verbloemen en we gaan wat inzakken."

"Ik denk dat als Cruijff nog had geleefd, zelfs hij in deze situatie wat aanpassingen had gedaan", aldus Jol. Gerry van der Lem sluit zich erbij aan. "Men kijkt in het begin even vreemd op, maar als een ander systeem loont is het snel weg", verzekert hij. "Het zal de fans van Ajax uiteindelijk niet veel uitmaken. Zij willen gewoon een Ajax zien dat wint."

Lees meer:
0 reacties