'Ajax in onderhandeling over zestienjarige Noorse recorddebutant'

Kelvin de Lang
Kelvin de Lang Foto: © Pro Shots

Ajax heeft de pijlen gericht op Daniel Johan Skaarud. Volgens het Noorse TV2 is de Amsterdamse club in onderhandeling met Lillestrøm SK over de komst van de 16-jarige rechtsbuiten.

Skaarud, die zowel als links- en rechtsbuiten uit de voeten kan, liep vorig jaar al eens stage bij Ajax. Toen koos het toptalent voor een profcontract bij Lillestrøm, maar Ajax is hem dus zeker niet vergeten. Eirik Nesset Hjelvik meldt dat er contact is tussen beide clubs om een overgang te bespreken.

Hjelvik meent dat Lillestrøm een sterke onderhandelingspositie heeft, aangezien Skaarud onder contract staat en de verregaande belangstelling van Ajax. Volgens het Noorse medium zijn er al biedingen binnengekomen bij Lillestrøm. De club zou wel open staan voor een transfer van het 16-jarige talent. 

Skaarud brak vorig jaar door bij Lillestrøm, waar hij debuteerde als jongste speler ooit. Zeven dagen na zijn zestiende verjaardag viel hij voor het eerst in. Dat seizoen kwam hij tot vijf officiële wedstrijden, dit kalenderjaar maakte hij minuten in het bekertoernooi.

Lees meer:
0 reacties