"Ajax is bij Brian Brobbey vergeten aan zijn techniek te werken"

Brian Brobbey
Brian Brobbey Foto: © Pro Shots

Marco van Basten uitte zich recentelijk zeer kritisch over Ajax-spits Brian Brobbey. Hij wordt aan tafel bij voetbaltalkshow Rondo geconfronteerd met dat fragment. Doet de spits het al beter?

"Ja, zonder meer", zegt Van Basten bij Rondo. "Het lijkt alsof ik tegen hém ben, maar dat is helemaal niet zo. Het is een jongen die explosief, sterk en snel is. Dan heeft hij eigenlijk alles wat een spits moet hebben. Maar de techniek, die er ook bij hoort als je een hele goede spits wil zijn, heeft hij het minst."

Een groot kritiekpunt. "Je zou zeggen: als je bij Ajax opgeleid wordt, dan wordt het een heel pakket. Dat mist hij een beetje, en dat is zonde". Ajax leidde hem gebrekkig op. "Die slaan zichzelf alsmaar op de borst, maar ze zijn bij Brobbey vergeten aan zijn techniek te werken."

"Technisch vind ik hem beperkt. In principe zou je met al het materiaal dat hij heeft een geweldige spits kunnen maken. Ik zeg niet dat hij niet kan voetballen, maar zijn techniek zou veel beter kunnen zijn. Dan heb je echt een klasbak in je team", besluit van Basten.

Lees meer:
0 reacties