Ajax-jeugdopleiding in de problemen: "Enorme puinhoop van gemaakt"

Het logo van Ajax op De Toekomst
Het logo van Ajax op De Toekomst Foto: © Pro Shots

Mike Verweij meent dat Ajax een groot probleem heeft met de jeugdopleiding. Volgens de clubwatcher willen een aantal talenten hun heil ergens anders zoeken. 

De jeugdopleiding van Ajax stond lang te boek als beste van het land, maar Verweij merkt dat dat niet meer het geval is. "Er is een hoop te doen over de jeugdopleiding. Hendriks heeft er een enorme puinhoop van gemaakt op De Toekomst", begint de journalist in de Telegraaf. "Dusdanig dat heel veel talentvolle jeugdspelers weg willen of benaderd worden om weg te gaan, omdat het zo'n zooitje is in Amsterdam."

Volgens Verweij zijn er beloftes gemaakt aan jeugdspelers die niet waargemaakt (kunnen) worden. "Wat Ajax zich wel heel erg moet aantrekken, is dat de jeugdopleiding van geen kant klopt", vervolgt hij. "Het is niet eens altijd een geldkwestie. Er wordt van alles aan gedaan om die spelers te overtuigen met een duidelijk plan, maar ze zullen wel een stuk minder betaald gaan worden. Als dat de keuze is om weg te willen bij Ajax, zeggen ze: ga maar."

Lees meer:
0 reacties